NHL-legendat ylistävät kilpaa Miro Heiskasta – 21-vuotiasta verrataan jo Hall of Fame -nimiin

© Kuva: Getty Images

Miro Heiskasella on ollut NHL:n syksyn pudotuspeleissä valtava rooli Dallas Starsin selvitettyä tiensä Stanley Cupin finaaleihin.

NHL:n takavuosien puolustajalegendat ylistävätkin vasta 21-vuotiasta suomalaista kilpaa Tampa Bay Lightningia vastaan pelattavan loppuottelusarjan alla. Yksi Heiskasen pelin ihailijoista on ruotsalaisikoni Nicklas Lidström.

– Hän muistuttaa minua Paul Coffeysta. Molemmat pystyvät voittamaan vastustajansa pelkän nopeutensa turvin. Coffey pystyi ohittamaan karvaajan kolmella luistimenpotkulla. Heiskasella on luistelussaan samanlaista vaivattomuutta, Lidström kehuu NHL:n kotisivuilla.

New York Rangers -legenda Brian Leetch puolestaan näkee Starsin suomalaistähdessä paljon itseään.

– Tapa jolla hän näkee jään tapahtumat ja kontrolloi pelin tempoa muistuttaa siitä tavasta, jolla itse pelasin, entinen puolustajatähti vertailee.

Historian suurimpiin suomalaisiin NHL-puolustajanimiin lukeutuva Teppo Numminen muistuttaa Heiskasella olevan lisäksi ominaisuuden, joka monilta nopeilta pelaajilta puuttuu.

– Sen tajuaminen, milloin ja miten käyttää nopeuttaan. Varsinkin nuorista puolustajista kuulee usein sanottavan, että hän on niin nopea. Mutta lähempi tarkastelu osoittaa, että pelaajalla on jatkuvasti kiire joka paikkaan. He saattavat olla kaukalon nopeimpia pelaajia, mutta eivät osaa hidastaa peliä oikealla tavalla etsiäkseen kärsivällisesti vapaata tilaa. Miron pelistä näkee, ettei hänellä ole koskaan kiire mihinkään, Numminen huomauttaa.

Heiskanen on iskenyt Starsille syksyn pudotuspeleissä pelaamissaan 21 pelissä upeat 22 (5+17) tehopistettä.

Starsin ja Lightningin välinen Stanley Cupin loppuottelusarja alkaa varhain sunnuntaiaamuna kello 2.30 Suomen aikaa pelattavalla ottelulla.

LUE MYÖS: HäSa: MM-kultaleijona vakavassa onnettomuudessa – jalka amputoitiin!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.