LAHTI. Mestiksessä liki 400 minuuttia jäähyjä, eräänlainen taparikollinen, mutta pelaajauran jälkeen tuomarina?

Yhtälö, joka ei kieltämättä kuulosta ihan miltään maailman perinteisimmältä. Kun päijäthämäläisen kiekkoilun omanlainen ikoni Ville-Veikko Väkeväinen lopetti pelaajauransa kauteen 2017-18, vaihtoi hän taparikollisesta tuomariksi.

Taparikollinen sanana lienee oikeutettu, kun sitä käytti pakin ex-joukkue Heinolan Peliitat eräässä jutussaan ennen karsintaottelusarjaa, jossa Heinolaan saapui Väkeväisen silloinen joukkue JHT.

– Olihan mulla jäähyminuutteja paljon, Liigassa Pelicansin paitaa viidessä pelissä kantanut Väkeväinen sanoo nauraen alkuun.

– Suunsoittoa tuli tehtyä aika paljon. Mutta olihan esimerkiksi Jari Levonen aika tulisieluinen pelaaja ja ihan kohtalaisen hyvin se puhalsi pilliin! nastolalaislähtöinen heittää.

Yhtälö, taparikollisesta tuomariksi, ei siis olekaan mikään maailman kummallisin.

– Pitää koittaa viheltää niin, että peli pysyy hanskassa.

Noin 250 Mestis-ottelua urallaan pelannut Väkeväinen aloitti syksyllä kolmannen kautensa tuomarina. Hän on toiminut vain ja ainoastaan erotuomarina muun muassa U18 SM-sarjassa ja Mestiksessä. Kun mies vaikuttaa Päijät-Hämeessä, on ensi talvena ohjelmassa todennäköisesti myös Peliittojen kotipeli.

– Ehkä! Olin viime vuonna viheltää siellä Suomen Cupin pelejä, ei siinä sillee mitään erikoista.

Lue Väkeväisen koko tarina täältä.