Suomessa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävästä Karjala-turnauksesta on muodostumassa erikoinen.

Venäjä yrittää saapua turnaukseen alle 20-vuotiaiden maajoukkueella, joka ei kuitenkaan sovi muille maille. Ruotsin kokoonpanosta kaikki pelaajat on valittu kotimaisista pääsarjoista, ja tuoreimpana Tshekki on ilmoittanut tuovansa turnaukseen ainakin yhden kentällisen juniori-ikäisiä pelaajia.

Tshekin kohdalla muuta järkevää vaihtoehtoa ei ole tarjolla, sillä maan pääsarja Exraliiga on tällä hetkellä keskeytettynä koronavirustilanteen vuoksi, eivätkä kyseisen sarjan pelaajat ole pelanneet kolmeen viikkoon, kun turnaus alkaa, joten heitä ei käytetä.

Suomi ei ole puolestaan vielä nimennyt omaa joukkuettaan, sillä Jokerit on karanteenissa, eikä vielä ole tiedossa, saako Leijonat helsinkiläisseurasta pelaajia käyttöönsä.

Derek O'Brien

@Derek_J_OBrien
No Extraliga players will be on the @narodnitym roster for the #karjalaturnaus because they haven't played for 3 weeks. At least 1/5 will be junior-aged players.

Hokej.cz

@webhokejcz
🗣 Národní tým se pomalu chystá na premiérový turnaj nové sezóny 🙌🏻

Při skladbě týmu se však nový trenér Filip Pešán bude muset spolehnout výhradně na krajánky z evropských soutěží a také hráče z dvacítky 🇨🇿

Více zde 👉🏻 hokej.cz/jak-se-rodi-ty…