Jesse Puljujärvi ja muut NHL-miehet jäämässä pois Karjala-turnauksesta – näin leijonaluotsi Jukka Jalonen perusteli: ”Simppeli syy”

© Kuva: Taneli Niinimäki

Leijonat lähtee kaikesta päätellen ensi viikon perinteiseen Karjala-turnaukseen varsin kapealla nipulla. Liigasta olisi tyrkyllä läjäpäin tähtiä Suomen paitaan, mutta esimerkiksi sarjassa pelaavia NHL-lainoja ei joukkueessa mitä ilmeisimmin nähdä. Jokeri-pelaajienkin kohtalo on auki vielä muutaman päivän ajan.

Miesten päävalmentaja Jukka Jalonen viittasi maanantaina jääkiekkomaajoukkueiden mediatilaisuudessa siihen, ettei esimerkiksi Kärpissä viilettävä Jesse Puljujärvi tai Ilveksen tehopelaaja Juuso Välimäki ole tulossa Leijoniin.

Mutta miksi?

– Siihen on hyvin simppeli vastaus: Meillä on jokaisen kauden päätavoite kevään MM-kisat, ja niin on tälläkin kaudella. Toivotaan, että ne pelataan. Kukaan ei ihan varmaksi tiedä. Sinnehän me valmistaudutaan, Jalonen kertoi aluksi, ja täsmensi sitten:

– Käytännössä kukaan näistä Pohjois-Amerikan lainoista ei niihin kisoihin pysty osallistumaan, koska heillä on omat pelit silloin oletettavasti käynnissä NHL:ssä tai AHL:ssä. Tämä on se syy.

MM-kisat on tarkoitus pelata ensi vuonna touko-kesäkuun taitteessa. Karjala-turnauksessa moni fani haluaisi taatusti nähdä suomalaiset NHL-tykit.

– Totta kai olisi hienoa rakentaa sellainen joukkue, joissa näitä pelaajia olisi. Mutta tässä pitää ajatella asiaa vähän eri perspektiivistä.

Suomen nippu on muutenkin todennäköisesti ”rajoitettu”. Esimerkiksi työttömänä on lähes 50 leijonatasoista pelaajaa. Jos kotiturnauksesta KHL-pelaajia jää pois, saavat he mahdollisuutensa myöhemmin.

– Toivoisin, että kun EHT-turnaukset on pelattu, oltaisimme otettu pelaajia samalla lailla kuin aiemminkin. Karjala-turnaus muuttaa muotoaan, aiemmin siellä on ollut parhaat pelaajat.

– Nyt KHL-pelaajat voivat olla mukana seuraavissa turnauksissa. Ei tässä sinänsä muutu mikään muu kuin järjestys.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.