Kiekkofanit äänestivät: Karjala-turnausta ei pitäisi järjestää tänä vuonna – ”Miksi otetaan turhia riskejä?”

© Kuva: Getty Images

Suomessa nähdään marraskuussa pitkästä aikaa maajoukkuetason jääkiekkoa, kun perinteikäs Karjala-turnaus järjestetään alle kahden viikon kuluttua.

Tapahtumasta on tulossa tänä vuonna hyvin poikkeuksellinen, sillä joukkueiden kokoonpanot eivät ole niin vahvoja kuin normaalisti.

Tähän mennessä Venäjä on ilmoittanut turnaukseen U20-joukkueen, jota muut maat eivät kuitenkaan hyväksy ja Venäjältä vaaditaan otteluihin miesten joukkuetta.

Tshekki on puolestaan ilmoittanut, että se tuo turnaukseen vähintään yhden kentällisen juniori-ikäisiä pelaajia, koska maan pääsarja on keskeytettynä koronavirustilanteen vuoksi, eikä kyseisen sarjan pelaajat ole käytettävissä.

Leijonissa ei sen sijaan nähdä NHL-lainapelaajia tai muiden KHL-seurojen pelaajia kuin Jokereiden, joten kokoonpano tulee olemaan suurimmaksi osaksi Liiga-pelaajista kasattu.

Kannattaako turnaus järjestää fanien mielestä?

Erikoisesta tilanteesta johtuen päätimme kysyä Suomen suurimmasta jääkiekkoaiheisesta Facebook-ryhmästä, Jääkiekon olohuoneesta, kannattaisiko turnaus jättää jopa pelaamatta, koska siinä piilee tartuntariski ja samalla Liiga-kausi keskeytyy.

Vastaajista peräti 86,83 prosenttia oli sitä mieltä, ettei turnausta pitäisi pelata.

– Lähinnä mietin vaan, miksi otetaan turhia riskejä, kun toi turnee nyt silleen merkittävä ole. Lisäksi ainakin liiga-joukkueet joutuvat odottamaan pelaajiaan karanteenin ajalta ja nyt muutenkin tilanne on mikä on, nii ei tää ainakaan innosta jengiä käymään matseissa/tukemaan muulla tavalla, Jarno Heinonen kommentoi.

Myös Nea Kumpulainen oli samoilla linjoilla.

– Mun mielestä tärkeämpää, että saatais pelattua tää kausi loppuu sm-liigaa khl jne.. sitte turnauksen päätteeks joutuu vielä karanteenii.. joku tolkku, Kumpulainen perusteli.

Vaikka suurin osa ei näe turnauksen järjestämistä järkevänä, niin kaikki eivät kuitenkaan ole samaa mieltä.

– En näe mitään syytä, miksi Karjala-turnausta ei olisi turvallista järjestää. Kaiken lisäksi sinne pääsisi nyt sellaisia pelaajia, jotka eivät välttämättä muuten pääsisi. Se on melkosen hieno mahdollisuus päästä pukemaan maajoukkuepaita ylle, Niko Leinonen näkee.

Mikäli haluat osallistua keskusteluun jääkiekosta, niin liity ihmeessä mukaan Jääkiekon olohuoneeseen, johon pääset painamalla tästä.

Voit tutustua myös Karjala-turnauksen erikoissivustoomme täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.