Nolo selkäsauna! Venäjän juniorijoukkue murjoi Leijonia Karjala-turnauksessa

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Leijonien urakka Karjala-turnauksessa käynnistyi synkällä tavalla, kun Venäjä nappasi nuorella joukkueellaan yllättävän 6-2-voiton.

Venäjä karkasi jo avauserässä peräti kolmen maalin karkumatkalle, kun Rodion AmirovMarat Khusnutdinov sekä Iilja Safonov onnistuivat ohittamaan Suomen maalilla pelanneen Oskari Setäsen.

Toisessa erässä Leijonat pääsi peliin hieman paremmin mukaan, kun Elmeri Eronen tykitti komealla tavalla isäntien avausosuman. Kavennuksesta huolimatta Venäjä jatkoi omaa vahvaa tekemistään ja lopulta Daniil Chajka laukoi pelin 4-1:een ja Jegor Chinakhov niittasi jo ratkaisevan tuntuisen 5-1-osuman.

Kolmanteen erään Suomi tuli vahvasti, kun Jere Sallinen onnistui iskemään kavennuksen vain 46 sekunnin jälkeen, mutta sittemmin Leijonat ei kuitenkaan päässyt hyville maalipaikoille, ja vierailija otti pelin hallinnan itselleen.

Venäjä käytti myös paikkansa tehokkaasti, kun Jegor Afanasjev onnistui yllättämään Setäsen vielä kertaalleen ylivoimalla etukulmasta – ja osuma jäi samalla kamppailun viimeiseksi.

Voiton myötä Venäjä on ensimmäisten otteluiden jälkeen Karjala-turnauksen kärjessä.

Voit tutustua Karjala-turnauksen otteluohjelmaan, tuloksiin ja sarjataulukkoon täältä.

Miikka Lahtinen, Hartwall Arena
Twitter: @ladalahtinen


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.