Suomeen saapuneessa Ruotsin U18-maajoukkueessa koronatartuntoja – Pikkuleijonien ottelut peruttu!

© Kuva: Leijonat.fi

Vierumäellä pelattavaksi suunnitellut alle 18-vuotiaiden poikien Ruotsi-ottelut on jouduttu perumaan.

Pikkuleijonien ja Ruotsin oli tarkoitus kohdata toisensa kolmesti ja ensimmäinen ottelu olisi ollut ohjelmassa torstaina.

Päätöksen taustalla on Jääkiekkoliiton tiedotteen mukaan Ruotsin joukkueessa ilmenneet kaksi positiivista koronavirusnäytettä.

Ruotsi matkusti Suomeen tiistaina charter-koneella ja joukkue testattiin Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta he siirtyivät VIP-terminaalin kautta tilausbussilla kohti Vierumäkeä.

Vierumäellä joukkueen jäsenet ohjattiin omiin huoneisiinsa odottamaan koronatestien tuloksia ja huoneista sai poistua vasta negatiivisen tuloksen varmistuttua tiloihin, jotka oli osoitettu Ruotsin joukkueelle.

Suomessa tehdyissä testeissä yksi pelaajista antoi positiivisen tuloksen, vaikka kyseisen pelaajan ensimmäinen testitulos Ruotsissa oli ollut negatiivinen, kuten koko muun joukkueen. Positiivisen testituloksen saanut pelaaja ja tämän kanssa lähikontaktissa ollut toinen joukkueen jäsen eivät ole uusintatestausta lukuun ottamatta poistuneet huoneistaan. Uusintatestauksessa varmistui toinen positiivinen tartunta.

Pikkuleijonien joukkue ei ole ollut kontaktissa Ruotsin joukkueeseen, mutta maanantaista asti Vierumäellä leireillyt Suomen joukkue on päättänyt pelien peruunnuttua keskeyttää leirityksen.

− On harmillista, että pelejä ei saada pelattua mutta samalla erittäin positiivista, että järjestelmämme toimii, toteaa nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen.

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue on tämänhetkisen tiedon mukaan seuraavan kerran koolla vasta ensi vuoden puolella.

Nuorisomaajoukkueiden päivä on ollut kaikkinensa epäonninen, sillä alle 18-vuotiaiden joukkueen lisäksi myös Ruotsiin matkustaneen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen ottelut jouduttiin perumaan vastustajajoukkueessa ilmenneiden koronavirustartuntojen vuoksi. (lue lisää täältä)


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.