Tsekin alle 20-vuotiaiden maajoukkue on julkaissut nipun, jolla se lähtee rakentamaan tarinaansa kohti vuodenvaihteen ikäluokan MM-kisoja.

Maajoukkue kokoontuu lauantaina, ja nyt joukkueessa on mukana viisi maalivahtia, 14 pakkia ja 23 hyökkääjää. Kanadan MM-kisoihin matkustaa kaikkiaan 28 pelaajaa.

Joukkueen nimilista ei ole välttämättä suomalaisille mitenkään erityisen tuttu, mutta siitä löytyvät esimerkiksi Chicago Blackhawksin kesän 2019 neloskierroksen varaus, hyökkääjä Michal Teply, Montreal Canadiensin tämän syksyn kakkoskierroksen varaus, miestenkin maajoukkuepelejä pelannut hyökkääjä Jan Mysak ja San Jose Sharksin tuore 7. kierroksen varaus Adam Raska. Hänelläkin on vyöllään A-maajoukkuekokemusta.

Pakistossa luutii muun muassa Jiri Suhrada, joka pelasi Suomessa Pelicansin ja Tapparan junnuissa kaudet 2018-20 ja Suomessa niin ikään pitkään puolustanut Martin Has. Hän nousi kaudella 2019-20 jopa Liigaan Tapparan väreissä iskien viidessä pelissä tehot 1+1=2 (0). David Jiricek puolusti Tsekin maajoukkueessa Helsingin EHT:lla.

Tsekki pelaa Edmontonin MM-kisoissa kivenkovassa alkulohko B:ssä yhdessä Venäjän, Ruotsin, USA:n ja Itävallan kanssa. Turnaus alkaa joulupäivänä.