TPS:n viime kausi Liigassa oli vaikea, kun joukkue romahti kesken jääneellä sesongilla vasta 11:nnelle sijalle onnettomalla 69 pisteen saaliillaan. Turkulaiset olisivat jääneet pudotuspelien ulkopuolelle, mutta kauden keskeyttäminen tavallaan pelasi tuolta nololta sukeltamiselta.

Nyt joukkueen, tai itse asiassa seuran arjessa menee paremmin. TPS:n miehet ovat Liigassa yhdeksän pelin pisteputkessa viidentenä, ja A-juniorit johtavat omaa sarjaansa. Turkulaislauman kärkisenttereihin lukeutuva Juuso Pärssinen kehui menoa, ja samaa on havaittavissa myös Juhani Jasun kommenteista.

Kaksinkertainen Suomen mestari siirtyi Turkuun usean Tappara-kauden jälkeen.

– En ollut mukana viime kaudella, mutta monesta asiasta aisti, miten vaikea viime kausi oli. Treenipeleissä – ja ehkä ensimmäisissä sarjapeleissä – huomasi, että jos vastustaja teki alussa, alkoi sellainen tunne esimerkiksi katsojissa tulla, että ”voi ei, joko tämä taas jatkuu”, Jasu selvittää Liigan nettisivuilla.

Päävalmentaja Raimo Helmisen niskaan saattoi moni kohdistaa kysymysmerkkejä, kun tämän valmennusuralle on aiemmin mahtunut jos jonkinlaista turbulenssia. Nyt TPS on kuitenkin marssimassa suoraan puolivälieriin.

– Tuloksellisesti olemme pelanneet ihan ok, myös sarjasijoitus tyydyttää. Peli on oikeastaan parantunut viimeiset kymmenen peliä, oikeaan suuntaan olemme menneet.

Kokenut pelimies on paukuttanut liigakauden 18 pelissä tehot 1+5=6 (+11). Liigan sivut puolestaan kertovat, että hyökkääjä on vienyt turkulaispelaajista eniten kaksinkamppailuja (258). Lisäksi hän on luistellut TPS:stä eniten, peräti 77 kilometriä.

– Oho, jotenkin yllättävää. En oikeastaan edes tiennyt, että tuollaista kaksinkamppailutilastoa pidetään. Tietysti tuo on yksi tehtävistä… Sitä kuitenkin yrittää tuoda esimerkkiä niin peleissä kuin treeneissäkin. Olen kuitenkin kokenut pelaaja nuoressa joukkueessa.

– Luistelumäärä on ehkä sellainen tilasto, jossa voisin ajatella olevani korkealla. Olen saanut paljon pelata, tulee luisteltua. Se kuuluu asiaan.

TPS palaa koronavirustauolta keskiviikkona Lahdessa, jossa se kohtaa paikallisen Pelicansin jo kello 16 alkavassa kamppailussa.