Suomi on avannut Venäjällä pelattavan kauden toisen EHT-turnauksen Channel One Cupin 4-3-voitolla Tshekistä.

Suomi avasi torstain päiväottelussa maalihanat jo avauserässä ajassa 3.15, kun puolustaja Tony Sund iski Leijonat-uransa avausmaalin Arttu Ilomäen ja Niko Ojamäen syötöstä. Tshekki kavensi erän puolivälin kieppeillä 1-1:een, mutta ajassa 17.45 maalinteossa onnistui keskushyökkääjä Mikael Ruohomaa, jolle maali oli Sundin tapaan maajoukkueuran ensimmäinen. Erätauolle mentiin 2-1-lukemissa.

Toisen erän alussa nähtiin kaksi pikamaalia, kun ensin Jere Karjalainen vei Suomen jo 3-1-johtoon, mutta vain 16 sekuntia myöhemmin Dominik Lakatos kavensi lukemat 3-2:een. 20 minuuttisen lopussa nähtiin jälleen uusi avausmaalin tekijä Leijonat-paidassa, kun puolustaja Otso Rantakari (arkistokuvassa) onnistui ensimmäisessä kamppailussaan aikuisten maajoukkueessa iskien 4-2-osuman.

Erän lopussa Suomi sortui jäähyilyyn ja Dmitri Jaskin kavensi kahden pelaajan ylivoimalla 4-3:een.

Kolmannessa erässä molemmilla oli paikkansa lisäosumiin, mutta enempää osumia ei kamppailussa enää nähty huolimatta Tshekin lopun pienestä painostuksesta ilman maalivahtia.

Suomen turnaus jatkuu lauantaina klo 10.00 alkavassa klassikossa Ruotsia vastaan.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Todellinen salamastartti Leijonamiehistölle! Tony Sund siirtää Leijonat johtoon jo ajassa 3.15! #ChannelOneCup #leijonat #dplayfi #tvviisi

Leijonien ylivoima tuottaa tulosta ensimmäisen erän lopussa ja Mikael Ruohomaa kuittaa palkinnon ajassa 17:45! Suomi johtoon 2-1! Ensimmäinen erä alkoi jännittyneesti, mutta peli lähti molemmilla joukkueilla kulkemaan loppua kohden!

Leijonan painostus tuotti tulosta ja Jere Karjalainen siirsi Leijonat jo 3-1 johtoon ajassa 22:05! #ChannelOneCup #leijonat #dplayfi #tvviisi

Leijonan ylivoima vyöryy jäätä pitkin jälleen maalinarvoisesti! Otso Rantakari tykittää luvuiksi jo 4-2 ajassa 13:14! #ChannelOneCup #leijonat #dplayfi #tvviisi