Ässät-puolustaja Kasper Kotkansalo palasi täksi kaudeksi neljän Pohjois-Amerikassa vietetyn sesongin jälkeen Suomeen.

22-vuotias espoolainen suuntasi Ässät-paitaan ja pelaa parhaillaan ensimmäistä Liiga-kauttaan.

– Koronalla oli merkittävä syy siihen, että päätin jäädä Suomeen, ei sitä voi kiistää. Juttelin paljon Ässien kehitysjohtajan (Tommi Kerttula) ja päävalmentajan (Ari-Pekka Selin) kanssa ja sain seurasta hyvän kuvan, Kotkansalo toteaa Liigan nettisivulla.

Heti avauskaudella vastuuta on piisannut: ruotsalaispuolustaja Andreas Borgmanin jätettyä seuran ja suunnattua kohti NHL:ää, on Kotkansalo porilaissseuran syksyn peliaikakunkku. Jääaikaa on tullut keskimäärin hieman yli 20 minuuttia peliä kohden.

– Minulle tarjottiin isoa roolia ja lupaukset ovat pitäneet, Kotkansalo korostaa tilannettaan.

Vuoden 2016 alle 18-vuotiaiden maailmanmestari pelasi viimeiset kolme sesonkia Yhdysvaltain yliopistosarjaa NCAA:n Bostonin joukkueessa, eikä näe Liiga-kiekkoilulla ja yliopistopeleillä juurikaan eroja

– Pelaajat ovat toki vähän isompia ja voimakkaampia, joten siinä oli alkuun hieman opiskelemista, Kotkansalo pohdiskelee.

190-senttinen Kotkansalo pukee Ässät-paidan seuraavan kerran joulun jälkeen, kun porilaiset kohtaavat vierasottelussa maanantaina 28.joulukuuta Vaasan Sportin.