Joel Kiviranta nostaa olennaisen seikan sensaatiomaisista NHL-pudotuspeleistään: ”Jos oltaisiin oltu paikan päällä…”

© Kuva: Getty Images

Kevään 2019 MM-kultaleijona Joel Kiviranta oli kiistatta NHL:n viime kauden pudotuspelien yksi suurimmista sensaatioista.

Takaportin kautta Dallas Starsin kokoonpanoon noussut Kiviranta jäi mieleen varsinkin hattutempustaan Colorado Avalanche-ottelusarjan ratkaisevassa seiskapelissä.

Starsin kausi päättyi lopulta harmittavaan tappioon Tampa Bay Lightningia vastaan Stanley Cupin finaaleissa.

24-vuotias hyökkääjä avasi tunnelmiaan Liigassa edustamansa Vaasan Sportin nettisivulla. Kiviranta löytää NHL:n kuplassa pelatuista jatkopeleistä myös positiivisia asioita.

– Ulkopuolinen paine oli todella pieni ja siihen pystyi vaikuttamaan itse todella paljon. Varsinkin siinä vaiheessa, kun muutama maali osui kohdilleen, alkoi puhelin pirisemään aika lailla taukoamatta. Mutta siihen pystyi itse vaikuttamaan, että nyt en vastaa ja keskityn peleihin. Jos oltaisiin oltu paikan päällä, olisi yleisö, media ja kaikki ihan siinä iholla. Nyt ei ollut sitä ulkopuolista painetta, Kiviranta analysoi.

Kauden jälkeen laituri piti pienen tauon jääharjoittelusta, mutta sen jälkeen alkoi valmistautuminen jo tulevaan, 13.tammikuuta alkavaan uuteen sesonkiin. Kivirannalla on jatkopelien hehkutuksesta huolimatta jalat maassa.

– Sitä sai varmasti tuolla kuplassa vähän huomiota itseensä ja nyt pitää vaan pitää huoli siitä, että sinne mennessä on samanlaisessa kunnossa ja että peli kulkee. En kuitenkaan lataa itselleni paineita siitä, että jatkan maalien hakkaamista ihan pilvin pimein. Omista perusjutuista on hyvä pitää kiinni ja olla tarpeeksi hyvässä kunnossa, jotta niitä jaksaa tehdä, Kiviranta painottaa.

Avauskaudellaan Pohjois-Amerikassa Kiviranta pääsi pelaamaan NHL:n puolella runkosarjassa 11 ottelua, joissa summasi yhden maalin. Kuplapudotuspeleissä pelejä tuli vyölle 14 tehoin 5+1=6.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.