NHL-joukkue koronan kourissa – peräti neljä suomalaispelaajaa jäi sivuun treeneistä

© Kuva: Getty Images

Päättyneen kauden Stanley Cup -loppuottelija Dallas Stars koki äskettäin kovia, kun sen ryhmässä todettiin peräti kahdeksan positiivista koronavirustestiä. NHL tiedotti asiasta taannoin nettisivuillaan.

Joukossa oli tiedotteen mukaan kuusi pelaajaa ja kaksi muuhun henkilökuntaan kuuluvaa, mutta tartunnan saaneiden nimiä ei paljastettu.

Joukkueen riveissä kiekkoili viime kaudella neljä suomalaista, pakit Miro Heiskanen ja Esa Lindell sekä hyökkääjät Roope Hintz ja Joel Kiviranta. Starsin ryhmään liittyi täksi kaudeksi myös lokakuun lopussa sopimuksen tehnyt pakki Julius Honka.

Nyt liiga kertoi, että joukkue treenasi tiistaina ensimmäistä kertaa sitten perjantaisten positiivisten tulosten jälkeen.

– Viiden vapaan jälkeen kädet eivät toimineet ensimmäisissä harjoituksissa yhtä hyvin kuin ennen, päävalmentaja Rick Bowness veisteli.

NHL ei siis kertonut positiivisen testin saaneiden pelaajien tai muiden nimiä, mutta tiistain Starsin treeneistä sivussa olivat Heiskanen, Honka, Lindell, Kiviranta sekä pakki Jamie Oleksiak ja hyökkääjät Jason Dickinson sekä Radek Faksa.

– Tänään oli hyvä päivä, varsinkin kun alla oli viisi päivää ilman treeniä. Mukana olleet kaverit treenasivat ahkerasti.

Bowness ei lähtenyt kaatamaan jääkylmää vettä positiivisen testin saaneiden pelaajiensa ylle. Starsilaiset ovat kuulemma seuranneet protokollia, käyttäneet maskeja, ottaneet etäisyyttä ja jopa lyhentäneet palaverien pituuksia.

– Teimme kaiken oikein viime viikolla ja jouduimme silti uhreiksi, luotsi oli sanonut ilmeisen rauhalliseen sävyyn.

Tähtipaitojen kausi alkaa tuoreimpien tietojen mukaan aikaisintaan 19. tammikuuta.

Keskiviikkona NHL kertoi päivittäen, että Dallasissa on liki 20 koronatapausta.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.