Pitääkö Jesse Puljujärven tehottomuudesta huolestua taas kerran? Oilersin luotsilta yllättävä näkemys suomalaisesta

© Kuva: Getty Images

Uusi sesonki ei ole lähtenyt Edmonton Oilersin NHL-joukkueeseen palanneen Jesse Puljujärven osalta käyntiin ehkä ihan sillä tavalla, mitä suuri yleisö odotti. Tai no, ainakaan tehoja ei ole kertynyt kummoisesti.

Mutta vaikka lähes kaksimetrinen hyökkääjä on summannut kauden kuudessa pelissä vasta tehot 0+1=1 tehotilastonkin näyttäessä kurjaa lukemaa -4, sai suomalainen kenties yllättäen kehuja joukkueen päävalmentaja Dave Tippettiltä.

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin pelaaminen on kuulemma yksiselitteisesti ollut hyvää. Puljujärvi on pelannut pohjoisamerikkaisella tyylillä, eli…

– Kovaa, vääntämällä kulmissa ja rynnimällä maalin eteen, Tippett selvitti öljypaitojen kotisivujen videohaastattelussa.

Oilersin juhannuksen 2016 ykköskierroksen nelosvaraus on nyt pelannut taalaliigassa 145 runkosarjan peliä pistein 17+21=38 (-14). Joku kovia odottanut on kenties jo kyllästynyt siihen, ettei läpimurtoa ole tapahtunut vieläkään. Tippett antoi kuitenkin rohkaisevan arvion suomalaisesta.

– Puljujärven pelaaminen on menossa kohti oikeaa! Katsotaan sitten, mihin päädytään.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Joel Armian rusikoinut pelaaja joutui vastaamaan teoistaan nyrkein – sai muutamia kovia iskuja: ”Mahtavaa, kun kaveri ottaa roolia”

”Se on vaikea kysymys, enkä haluaisi ajatella sitä” – myrskyn silmässäkin ollut Patrik Laine antoi ensi kertaa kommentteja Columbus-miehenä

Jarmo Kekäläinen ”etsintäkuulutettiin” – Patrik Laineen napannut osaaja ryösti kuulemma koko Winnipeg Jetsin

”Näin rakennetaan joukkueita menestymään ja pudotuspeleihin” – Jets ei itke Patrik Laineen eikä Jarmo Kekäläinen Pierre-Luc Duboisin perään


PÄIVÄN VIHJE: LUKKO – KOOKOO

Loistava kotitilasto! Onko Lukon eliittitason alivoima liikaa vieraille Äijänsuolla?