Tammikuu oli monessa mielessä paluu tavalliseen Liiga-arkeen. Koronarajoitukset ja tartuntaryppäät eivät värittäneet pelejä enää samalla tavalla kuin rikkonaisessa joulukuussa.

Kuukauteen mahtui myös huimia henkilökohtaisia suorituksia. Kasasimme tähdistökentällisen Liigan tammikuun isoimmista onnistujista.

Maalivahti: Lassi Lehtinen, Lukko

21-vuotiaan Lassi Lehtisen tammikuu oli niin uskomaton, ettei hän tule välttämättä pelaamaan vastaavaa kuukautta enää koko urallaan. Lehtinen esiintyi viidessä ottelussa Lukon maalissa ja torjui jokaisesta voiton. Koko kuukauden aikana hänelle tehtiin vain yksi maali! Torjuntaprosentti oli uskomaton 98,92.

Vasen puolustaja: Elmeri Eronen, HPK

HPK ei joukkueena menestynyt tammikuussakaan, mutta monilla yksilöillä pyyhki vahvasti. Joukkueen suurin onnistuja oli puolustaja Elmeri Eronen. Hän keräsi kahdeksaan otteluun kahdeksan maalisyöttöä. Mikä vakuuttavinta, hänen tehotilastonsa jäi kolme pykälää plussan puolelle, vaikka hän pelasi Liigan jumbojoukkueessa.

Oikea puolustaja: Jakob Stenqvist, Ässät

Ässien ruotsalaispuolustaja Jakob Stenqvist oli kuukauden ilmiömäisessä vedossa. Seitsemään otteluun hän nakutti messevät tehot 1+8=9. Saavutus on melkoinen, kun ottaa huomioon, että Stenqvist pelasi keskimäärin vain 18:58 ottelua kohden.

Jakob Stenqvist oli tammikuussa Liigan tehokkain puolustaja.

Vasen laitahyökkääjä: Ahti Oksanen, KooKoo

Ahti Oksanen on ollut tämän Liiga-kauden aliarvostetuimpia tähtiä. Nuorukainen kantaa KooKoossa kultakypärää ja on kovaa vauhtia iskemässä uutta piste-ennätystään. Tammikuussa Oksanen tykitti seitsemään otteluun tehot 3+6=9.

Keskushyökkääjä: Hannes Björninen, Pelicans

Pelicansin Hannes Björninen on Liigan pistepörssin ykkönen, jos lähteneitä pelaajia ei oteta huomioon. Tammikuussa hän jatkoi vahvaa kauttaan ja iski kahdeksaan matsiin tehot 2+10=12. Hänen aloitusprosenttinsa oli huikea 67,75.

Oikea laitahyökkääjä: Kristian Kuusela, Tappara

Kokeneen Kristian Kuuselan alkukausi oli vaisu. Tammikuussa hän äityi kuitenkin hirmuvireeseen. Kuuteen otteluun hän keräsi kymmenen maalisyöttöä. Samalla myös Tapparan kausi alkoi saada positiivista käännettä.