Näkökulma: Kaikkien aikojen Leijonat-kapteeni poistui näyttämöltä – arvostetun johtajan paita nousee myöhemmin kattoon

© Kuva: Getty Images

NHL:stä kantautui tiistai-iltana Suomen aikaa iso suomalaisuutinen, kun mittavan pelaajauran tehnyt Mikko Koivu kertoi ripustavansa hokkarit naulaan.

37-vuotiaan suomalaissentterin uran viimeksi seuraksi jäi Columbus Blue Jackets, mutta hän pelasi lähes koko NHL-uransa Minnesota Wildissa, jossa hänet tullaan muistamaan aina yhtenä seurahistorian merkittävimmistä pelaajista. Lienee sanomattakin selvää, että yli 1000 ottelua Wildissa pelanneen Koivu paita tulee nousemaan jonain päivänä Xcel Energy Centerin kattoon – ja vastaavaa voidaan nähdä myös Suomessa.

Koivun pelaajaura oli nimittäin todella merkittävä myös maajoukkuepuolella. Kaikkien aikojen Leijonat-kapteeni sai työstään myös ansaitsemansa palkinnon keväällä 2011, kun hän kipparoi Suomen maailmanmestaruuteen.

Koivu ei turhaan kantanut C-merkkiä kaikkialla. Hyökkääjä oli joukkueelleen jo junioreista lähtien johtaja. Herrasmies näytti aina omalla esimerkillään, miten hommat hoituvat niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin, eikä hän koskaan nostanut itseään jalustalle, vaikka välillä niin olisi voinut tehdäkin.

Suomalaisessa jääkiekossa Koivua jäädään kaipaamaan. Yhtä timantinkovia ammattilaisia ja arvostettuja johtajia syntyy harvemmin. Varsinkin sellaisia, jotka pelaavat yli 1000 NHL-ottelua ja lähes 200 A-maaottelua.

Ehkäpä tämä kaikki kokemus onkin hyödynnettävissä tulevaisuudessa penkin takana, mutta nyt ei ole sen pohdinnan aika, vaan nyt on aika ottaa hattu päästä ja kumartaa.

Kiitos kaikesta, kapteeni!

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.