Anton Lundell debytoi Leijonissa – leveästi hymyillyt suomalaislupaus ei peitellyt intoaan tappion jälkeen

© Kuva: Leijonat.fi

Torstai oli Anton Lundellin kiekkouralla taas iso päivä, kun pelaaja teki debyyttinsä Leijonien miesten paidassa Ruotsin EHT:lla. Tällä kaudella mainiosti liigajoukkue HIFK:ssa sekä alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa huhkinut Florida Panthersin ykköskierroksen varaus oli Suomen näkyvimpiä pelaajia 2-3-tappioon päättyneessä Venäjä-pelissä.

HIFK-lupauksen johtama ketju Jere Innala – Lundell – Niko Ojamäki nakkasi Suomelle ensimmäisen maalin, ja toinenkin oli lähellä Innalan toimesta. Syntymässä ollut osuma kuitenkin hylättiin, kun Venäjän Alexander Samonov potkaisi maalin pois sijoiltaan.

Vaikka sentterilupaus ja Suomikin jäivät lopulta pisteittä, ei Lundell peitellyt innostuneisuuttaan pelin tauottua.

– Tänään oli tosi kivaa päästä pelaamaan! Ensimmäinen peli on aina ensimmäinen, mukava saada se alta pois. Fiilis oli luottavainen ja koitin pelata muuttamatta mitään, laittaa jalkaa liikkeelle. Tuntui hyvälle, ja oli kyllä kiva pelata, nuorten tuore MM-pronssimitalisti mietti kamppailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Mitä hyvää, entä mitä petrattavaa Venäjä-pelistä jäi käteen?

– Musta saatiin aika hyvin peli rullaamaan ketjun kanssa, ja löydettiin toisemme hyvin. Saatiin jonkin verran maalipaikkojakin ja jokunen maalikin. Toista ei sitten hyväksytty…

– Tuntui, että löysimme ketjukaverit paremmin ja paremmin.

– Tietysti aina voi olla tehokkaampi, ja ehkä laukoa enemmän.

Suomen EHT-rupeama Ruotsissa jatkuu huilipäivän jälkeen lauantaina Tsekkiä vastaan kello 13.

» Katso Ruotsin EHT-turnauksen otteluohjelma, tulokset, pistepörssi ERIKOISSIVULTAMME!