NY Islandersin suomalaiskonkari Leo Komarovin alkukausi on ollut tuskainen, ja miehen seura heivasi 34-vuotiaan hyökkääjän perjantaina siirtolistalle jo toistamiseen tämän kauden aikana. Asiasta kertoi NHL-toimittaja Chris Johnston.

Suomalaista on pomputeltu aiemminkin, sillä viimeksi juuri runkosarjan alla siirtolistan läpäissyt Komarov nostettiin tuolloin takaisin aktiiviseen kokoonpanoon vain päivä waivers-listan läpäisyn jälkeen.

Maailmanmestari ja kaksinkertainen MM-hopeamitalisti ei ainakaan sunnuntaiyönä välittänyt piirun vertaa kohtelustaan, kun hän yllättäen loisti Islesin pelaavassa kokoonpanossa. Joukkueensa kolmosketjun vasemmassa laidassa viilettänyt suomalainen vastasi kohteluunsa kovalla tavalla taottuaan Boston Bruinsia vastaan 4-2-voittoon päättyneessä pelissä tehot 0+2=2.

Ottelun kolmostähti Komarov syötti alivoimalla ja viisivitosella syntyneet Jean-Gabriel Pageaun pömpelit.

Tehoilta oli harvinaisuus, sillä sesongin seitsemännen pelinsä pelannut ja pistetilinsä kuluvan kauden osalta pelannut suomalainen oli viettänyt NHL:ssä kahden pisteen iltaa edellisen kerran vuosi sitten, helmikuun puolessa välissä 2020. Kaksi syöttöä yhteen peliin hän sen sijaan oli napsinut viimeksi yli viisi vuotta sitten, tammikuun alussa 2016.

– Olipa valtava voitto. Meidän oli oltava valmiita alusta alkaen ja tiesimme Islesin olevan huippujoukkue. He pelasivat kovaa, fyysisesti, Pageau sanoi NHL:n nettisivuilla.

Kaikki mainitut seikat tarkoittivat samalla sitä, että Bostonin peräti kymmenen ottelun pituinen pisteputki napsahti poikki. Isles on itse asiassa ainoa porukka, jonka kanssa Bruins on jäänyt kiikareille.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Komea voitto! Kevin Lankinen jätti Patrik Laineen ja kumppanit varjoonsa – ”On ollut meille valtavan tärkeä – on iso syy siihen, miksi olemme yllättäneet”

Patrik Laineella kova ilta: Suomalaistykki iski maalin ja puolusti taklattua joukkukaveriaan tappelemalla!