MIKKELI. Kuopion KalPa urakoi viime viikolla Liigassa kovan viikon, kun se pelasi peräti neljä kamppailua tiistaista lauantaihin. Joukkue pelasi lisäksi puolentoista viikon aikana jopa kuusi peliä, joista vain yhden kotona.

Erikoisinta liigavitosen viime viikon lopussa oli se, että toiseksi viimeisen pelin lopun ja viimeisen pelin alun välillä oli ainoastaan 18-19 tuntia.

– Ei sitä tullut kelattua, aikainen peli oli ihan mukava kokemus, viime viikolla liki 79 minuuttia pelannut alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Kim Nousiainen henkäisi Mikkelissä 3–0-voiton jälkeen lauantaina.

Perjantain HPK-matsi alkoi kello 18 ja lauantain Jukurit-ottelu jo kello 15.

– Yllättävän vähän painoi itsellä jaloissa, ihan hyvälle tuntui. Voi olla, että tämä tahti valmistaa pudotuspeleihin. Silloin on ehkä tottunut siihen, että pelataan koko ajan, Jukureita vastaan tehot 1+1 viimeistellyt puolustaja näki.

Nousiaisen kuorma on ollut KalPa-leirissä poikkeuksellisen iso. Kaikkiaan 38 ottelua luutineen Los Angeles Kings -varauksen peliaikakeskiarvo 20.17 on isoin KalPasta, kauden luistelumatka 172,8 on puolestaan kolmanneksi isoin.

– Totta kai on tässä arjessa hyvä asia, että pääsemme pelaamaan. Siitä pitää olla onnellinen ja nyt jaksaa painaa varsinkin kevättä kohti. Into kasvaa! KalPasta Mikkelissä eniten (20.52) pelannut pakki sanoi.

Tänään tiistaina kuopiolaiset pelaavat Oulussa, ja lisäksi viikolla ovat vielä ohjelmassa ottelut Kuopiossa ja Kouvolassa – eli pelejä on läpi Suomen liigakartan.

– Välillä on bussissa tylsempää, mutta matkustamista on jaksanut ihan hyvin. Sarjoja olen katsellut aika paljon, KalPan pelin ja kauden peliaikakunkku, tällä kaudella 38 pelissä tehot 6+12=18 (+13) tehnyt pakki lopetti.