Nashville Predatorsin suomalaiskassari Juuse Sarokselle keskiviikkoyön Carolina Hurricanes -peli oli tuskainen. Canes voitti 4-2 ja nuorten maailmanmestari ehti pelaamaan vain ensimmäisen erän loukkaannuttuaan sitten.

Loukkaantunut Saros päästi selkänsä taakse kaksi maalia, ja tolppien väliin tullut paikkaaja Pekka Rinne yhden osuman. Loukkaantuneesta suomalaisesta ei ollut esimerkiksi Predsin kotisivuilla paljoa kerrottavaa.

Se on kuitenkin selvää, että Saros sai osuman päähänsä Nino Niederreiterilta, jolle puolestaan lätkäistiin tapauksesta kahden minuutitn käytösrangaistus. Iskua saneen vahdin tilasta annetaan lisää päivityksiä keskiviikkona.

– Saroksella on todennäköisesti aivotärähdysprotokollassa otettuaan tämän osuman. Niederreiter luisteli suoraan Sarosta päin tekemättä liikettäkään välttääkseen osumaa, NHL Safety Watch -nimisellä Twitter-tilillä kummasteltiin.

Saros on pelannut tällä kaudella 13 ottelua prosentein 89,5, Niederreiter puolestaan on latonut kauden 22 pelissä tehot 9+4=13. Sveitsiläishyökkääjästä puhuttaessa ei todellakaan tule ensimmäisenä mieleen sana ”sikapelaaja” tai vastaava.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Johan paukkui! Kasperi Kapanen pääsi valtavaan liekkiin uudessa tilanteessa – ”Se oli uskomatonta”