Viime syksyn Stanley Cup -mestari Tampa Bay Lightning on päässyt NHL:ssä aivan tolkuttoman kovaan vireeseen. Joukkue on voittanut viisi peliä peräkkäin, mutta vieläkin kovempi fakta on se, että edellisessä neljässä ottelussa se on päästänyt vain yhden maalin.

Kahdessa Carolina Hurricanes -pelissä ja kahdessa Dallas Stars -ottelussa maaliero on hallitsevalle mestarille häkellyttävä 13-1.

Näissä peleissä maalivahti Andrei Vasilevski on torjunut kolme nollaa, kaksi Dallasia ja yhden Carolinaa vastaan. Kun Tampan ja Dallasin myös kolmanneksi viimeisin kohtaaminen päättyi viime syksynä Vasilevskin nollaan, on hän siis nollannut Starsin hämmentävästi kolmesti putkeen.

Vasilevskista tuli yöllä Dallasista irronneen 2-0-voiton myötä ensimmäinen Lightning-vahti, joka on torjunut samaa vastustajaa vastaan nollat putkeen kolmesti. Tuo putken aloittanut, viime syksynä tilastoitu ensimmäinen nolla on peräisin Stanley Cup -finaalisarjan ratkaisseesta kuudennesta ottelusta.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Andrei Vasilevskiy stopped all 28 shots he faced and became the first Lightning goaltender to post a shutout streak of three straight games against the same opponent (regular season and playoffs). #NHLStats

– Vasilevski pelaa epärealistisella tavalla. On hauska luutia hänen edessään, Lightning-hyökkääjä Ondrej Palat kehui seuran kotisivuilla.

– Hän on liigan ykkösvahti tällä hetkellä, toinen hyökkääjä Blake Coleman jatkoi.

Starsin Roope Hintziä, Joel Kivirantaa, Esa Lindelliä ja Miro Heiskasta sekä kumppaneita oikein urakalla kurittanut vahti muistetaan Suomessa keväältä 2019. Silloin Suomi kaatoi Venäjän MM-välierässä tuolloin vielä keltanokkavahti Kevin Lankisen torjuttua 1-0-voitossa nollat. Näin jälkeenpäin mietittynä suomalaistorjujan näyte oli sekin valtavan kova.

Tampa keikkuu nyt keskisen divisioonan kärjessä 31 pinnan turvin. Dallas on sen viimeisenä, jo 12 pinnaa pudotuspelipaikkaa perässä.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Sebastian Aho täysin liekeissä – pelin jälkeen havaittavissa kuitenkin taas ahomaisia piirteitä: ”Kaikki ovat onnellisia – upea pelaaja…”

Oi pahus: Juuse Saros sai kovan osuman – peli loppui kesken NHL-tähden jyrättyä

Johan paukkui! Kasperi Kapanen pääsi valtavaan liekkiin uudessa tilanteessa – ”Se oli uskomatonta”