Jos katsotaan puhtaasti pistetehtailua, voisi Toronto Marliesin suomalaispakki Teemu Kivihalme olla 236. sinivalkoinen peluri taalaliigassa viime yönä debytoineen Columbus Blue Jackets -vahti Veini Vehviläisen perässä.

Los Angeles Kingsin NHL-miehistöön noussut Rasmus Kupari on takonut farmissa tehot 2+7=9 keikkuen koko sarjan pörssissä 35:nnella sijalla. Perässä sijalla 44 seuraa Kivihalme, joka on summannut alkukaudesta hurjat tehot 5+3=8.

Leijonien maajoukkueessakin pelannut Kivihalme on pakkien pistepörssin nelonen ja maalipörssissä jopa kärki. Suomessa Kärpissä ihastuttanut Kivihalme tehtaili lauantai-iltana 3-4-tappioon päättyneessä Stockton Heat -matsissa maalin ja syötön.

Pisteitä Yhdysvaltain Cloquetissa syntynyt 25-vuotias Suomen ja USA:n passin mies on osannut latoa aina. Nashville Predatorsin kesän 2013 viidennen kierroksen 140. varaus nakutti esimerkiksi Kärpissä kahden runkosarjakauden aikana 104 pelissä tehot 13+37=50 (+42), 34 pudotuspeliottelun saldo oli 4+5=9 (+7).

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Mikko Rantanen ilmiömäisissä liekeissä – lupaava ilta päättyi totaaliseen lässähdykseen

Ratkiriemukkaat tuuletukset maaliin – taas osunut Jesse Puljujärvi hiipinyt jo maailman tähtihyökkääjien lähelle maalipörssissä

Rasmus Ristolaista vietiin kuin litran mittaa – ja NHL:n surkimuksen kierre alkoi: ”Hämmentävää – emme voi sallia sellaista”

Täydellinen tyriminen: Joonas Korpisalo ammuttiin vaihtoon, Patrik Laineen tilanne tuskastuttaa… ”Jotkut pelaajat jatkoivat huolestuttavaan suuntaan”