Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid on päässyt NHL:ssä taas totuttuun pistevireeseen muutaman heikomman, pisteettömän ottelun jälkeen. Pelaaja lihotti pistepussiaan taas tiistaiyönä parilla syötöllä, kun Edmonton kaatoi Ottawa Senatorsin 3-2.

Kanadalaisen pistekärjen saldo kauden 27 ottelussa on hirvittävä 15+30=45 (+7) ja etenkin syöttötahti on ollut tolkuton.

Oilers-kippari on vasta toinen pelaaja kautta seurahistorian, joka on pystynyt saalistamaan 30 syöttöä ennen kauden 30. peliään useampaan kuin yhteen kertaan.

Aiemmin McDavid oli yltänyt kyseiseen syöttömäärään 28 ottelussa, mutta nyt tuo siis parani pelillä. Kaikkien aikojen NHL-pelaaja Wayne Gretzky rikkoi urallaan 30 syötön rajan ennen 30. ottelua peräti yhdeksän kertaa.

Lisäksi vain yksi aktiivi on yltänyt samaan syöttömäärän nopeammin kuin McDavid – ja se on 26, 27 ja 29 ottelussa 2010-luvun molemmin puolin tässä onnistunut Sidney Crosby.

Näet twiittiketjun ohesta.

NHL Public Relations

@PR_NHL

NHL Public Relations

@PR_NHL
Connor McDavid (27 GP) required the fewest games of his career to collect 30 assists in a single season, besting the mark he set in 2019-20 (28 GP). #NHLStats
Only one active player has achieved the feat on more occasions than @cmcdavid97: Sidney Crosby (3x: 26 GP in 2012-13, 27 GP in 2006-07 & 29 GP in 2008-09). #NHLStats

Oilersista esille yöllä nousi myös pörssikolmonen Leon Draisaitl (27 peliä, 11+26=37, +8), joka nakutti yhden maalin.

Saksalainen on takonut nyt Oilersin historiassa 179 maalia, joka on toiseksi eniten kaikista seuran eurooppalaiset pelaajat huomioiden. Draisaitl ohitti Esa Tikkasen, ja nyt edellä on enää – ihan omilla luvuillaan – Jari Kurri.

StatsCentre

@StatsCentre
Snapping an 8 game goal drought with a late 2nd period tally that proved to be the winner in a 3-2 downing of the Sens Monday, Leon Draisaitl moved into sole possession of 2nd (but with miles to go to challenge for 1st) on this list of overseas talents in @EdmontonOilers history

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Kevään 2019 leijonamestari avasi hanansa NHL:ssä – ”Ei se ollut kaunein maali”

Ei huhhuh! Kaapo Kähköseltä NHL-uran ensimmäisen nolla hurjaan paikkaan – suomalainen kuittasi kehut hervottomalla tavalla

Hyvä isku farmiliigassa: Ville Heinolalta taas väkevä näyte NHL:ää kohti