Yle Urheilu: Liiga ottamassa käyttöön typistetyn pudotuspelimallin – näin jatkopelit tarkoitus viedä läpi

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan kuluvan kauden pudotuspelit ollaan pelaamassa läpi typistetyllä ohjelmalla, uutisoi Yle Urheilu.

Ylen saamien tietojen mukaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella käytettäisiin ns. CHL-mallia, eli jääkiekon Mestarien liigasta tuttua kahden ottelun sarjaa, jossa kahden ottelun yhteispisteet ratkaisevat jatkoon menevän joukkueen.

Tässä mallissa ensimmäinen kohtaaminen voisi päättyä tasan. Jos kahden pelin jälkeen joukkueiden pisteet ovat tasan, pelataan toisen ottelun varsinaisen peliajan jälkeen jatkoeriä ratkaisuun asti.

Toisesta kierroksesta eteenpäin pudotuspelejä jatkettaisiin normaalin paras seitsemästä -mallin sijaan paras viidestä -menetelmällä, eli sarjan voittoon vaadittaisiin neljän voiton sijaan kolme kiinnitystä. Muutos otettaisiin Ylen tietojen mukaan käyttöön 99-prosenttisella varmuudella tilanteessa, jossa yleisö ei pääse halleihin vielä pudotuspelien käynnistyessä.

Pudotuspelien pelaaminen NHL:n viime syksen pudotuspeleistä tutussa kuplassa on sekin ollut  keskustelunaiheena jo aiemmin. Sitä pidetään tällä hetkellä liigaseurojen keskuudessa kuitenkin viimeisenä ja huonoimpana vaihtoehtona.

Liigan runkosarja päättyy 13. huhtikuuta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.