NHL:n tämän hetken ainut suomalaisvalmentaja Jussi Parkkila oli tällä viikolla suositun Kimanttia-podcastin vieraana.

Colorado Avalanchen maalivahtivalmentajan kanssa keskustelu liittyi hänen koko uraansa, ja siihen, miten tamperelaislähtöinen mies on päätynyt aina NHL:ään saakka.

Parkkilan kohdalla kokemusta on kertynyt useiden vuosien ajalta varsinkin KHL:stä, jossa suomalainen on ollut valmennustehtävissä Lokomotiv Jaroslavlin, Atlant Mytishtsin, SKA Pietarin ja Avangard Omskin riveissä.

Uran pysäyttävin hetki Parkkilalle osuu vuodelle 2011, kun hänellä loppui keväällä sopimus Atlantin kanssa ja hän punnitsi seuravaihtoehtoja, joista yksi oli Lokomotiv Jaroslavl. Kuukausia myöhemmin seuran lentokone putosi maahan ja turmassa menehtyi 44 ihmistä.

– En tiedä, onko se omalla kohdalla kohtaloa, sattumaa vai onnea, mutta mulla oli Atlant-kauden jälkeen yksi neljästä vaihtoehdosta palata Moskovasta Jaroslavliin. Ja isäukko sanoi, kun mietittiin vaihtoehtoja, että mihin menen seuraavaksi, niin isäukko olisi halunnut, että olisin mennyt takaisin Jaroslavliin valmentamaan. Itse päätin mennä SKA:han ja nyt on helppo sanoa, että se päätös oli aika iso, että tuskin tätä haastattelua tehtäisiin tällä hetkellä, jos olisin tehnyt sen toisen päätöksen.

– Se oli aika pysäyttävä hetki, kun tajusi, että nyt liippasi aika läheltä. Puhuttiin aika paljon isommista asioista kuin pelkästä jääkiekosta, Parkkila muistelee surullista päivää.