Chicago Blackhawksin maalin suulla torjuva maailmanmestari Kevin Lankinen jäi selvästi varjoon perjantaiyönä, kun Dallas Stars pisti NHL:ssä uuden vaihteen silmään. Edelleen kesän pudotuspelipaikoista vääntävä tähtipaitainen nippu tuhosi taalaliigan takavuosien dynastian luvuin 5-1 Roope Hintzin noustessa pelin ykköstähdeksi.

Nuorten maailmanmestari niittasi tolkuttomat tehot 1+3 (+2) nostaen koko kauden saldon jo yli piste per peli -tahtiin: 27 matsia, 28 pistettä (12+16, +4). Lankisen urakka oli kaikkiaan vaisu, kun hän napsi vain 29/34 torjuntaa.

Hintz ei ollut koskaan aiemmin tehnyt neljää pistettä per peli. Toinenkin ennätys on enää oven takana, sillä kun pelaajan yhden kauden pisterekordi on 19+14=33, on tuohon nyt matkaa enää viisi pinnaa. Ennätyksen uusiminen olisi kova juttu, kun nyt kyseessä on koronaviruksen takia melkoinen tynkäkausi.

Voitto oli Dallasille elintärkeä, sillä nyt viimeinen jatkopaikka on seitsemän pinnan päässä. Viimeisenä jatkoon tyrkyllä oleva Nashville Predators on pelannut lisäksi kolme ottelua enemmän.

Chicago puolestaan keikkuu viidentenä, neljä pinnaa ja saman verran pelannutta Predsiä perässä.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Huh, mikä tykki! Sebastian Aho rikkoi rajapyykin, NHL-uran alku ollut poikkeuksellisen kovaa liekehdintää