New Jersey Devilsissä hyokkäävä ja alkukaudesta liigajoukkue Kärppiä edustanut Janne Kuokkanen on kuulunut läpi NHL-sesongin sarjan pirteimpiin suomalaisnimiin. Positiivinen yllättäjä on summannut kauden 40 pelissä komeat pisteet 6+15=21 (-4), ja hän keikkuu Devilsin sisäisessä syöttöpörssissä jopa kolmantena. Jesper Brattin 20 napsua on eniten, ja tuon tilaston ykkössijaa Oulunsalon timantti on perässä vain siis viisi pinnaa.

Keskiviikon vastaisena yönä Kuokkanen nappasi yhden syöttöpinnan ottelussa, joka jää historiaan taatusti yhtenä kauden eriskummallisimmista. Pittsburgh Penguins kaatoi Devilsin luvuin 7-6 maalinmättötalkoissa, jonka eränumerot kirjattiin tilastoihin mallia 4-0, 2-0, 1-6. New Jersey paukutti päätöserässä hillittömät kuusi niittiä vain 18 minuutissa ja 38 sekunnissa. Verkko helisi siis kolmen minuutin ja noin kuuden sekunnin välein.

– Olen iloinen voitosta. Meillä oli hyvä alku ja pelasimme hyvin pari ensimmäistä erää – niissä oli paljon sellaisia juttuja, joista pidin, Pens-luotsi Mike Sullivan heitti seuran kotisivuilla.

– Kolmoserässä emme pelanneet hyvin. Voisimme puhua ikuisuuden siitä, että mikä meni pieleen ja miten. Toivon, että tämä oli poikkeustapaus. En ole todistanut tällaisia pelejä paljoa, itse asiassa tämä oli ensimmäinen tällainen kokemus. Toivottavasti opimme tästä.

Devils teki eräänlaista historiaa, kun joukkueesta tuli ensimmäinen kautta NHL-historian, joka on paukuttanut päätöserässä vähintään kuusi pömpeliä – ja hävinnyt silti.

StatsCentre

@StatsCentre
Tonight vs the Penguins, the #NJDevils became the 1st team in NHL history to score at least 6 goals in the 3rd period of a game but still lose it. Only 2 others did so without a win: Bruins on Jan 24, 1937 vs the NY Americans (6-6 tie) & Capitals on Nov 26, 1980 vs DET (7-7 tie)

Boston Bruins ja Washington Capitals ovat mättäneet taalaliigan historiassa kuusi niittiä päätöserään vuosina 1937 ja 1980, mutta nuo porukat ylsivät sentään näissä tapauksissa tasapeleihin NY Americansia ja Detroit Red Wingsiä vastaan.

– On noloa hävitä NHL:ssä 0-6. Ja voittaminen on liki mahdotonta, jos päästää seitsemän maalia. Kolmas erä oli kaiketi hyvä, mutta emme me voi antaa seitsemää maalia, Devilsin ykköslupaus Jack Hughes sadatteli seuran kotisivuilla.

– Emmekä me voi kaivaa itsellemme sellaista kuoppaa ja olettaa, että voitamme.

Devilsin maalilla pelin aloittaneen Scott Wedgewoodin torjuntaprosentti jäi lukemiin 69,3, kun hän torjui vain yhdeksän kutia 13 laukauksesta. Aaron Dell nappasi sentään 16 torjuntaa 19 vedosta prosenttien ollessa 84,2. Kummoiset eivät olleet muuten Pens-vahtin Tristan Jarrynkaan tilastot: 24/30 ja 80,0.

Pittsburgh on NHL:n itäisessä divisooonassa kolmosena menossa jatkoon, New Jerseyn putoaminen puolestaan sai sinettinsä. Sillä on viimeiseen pudotuspelipaikkaan matkaan jo 24 pinnaa, kun pisteitä on jaossa enää 22 kappaletta.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Tuukka Raskille vihdoin kauden ensimmäiset nollat – suomalaisdebytantti hakkasi päätään muuriin

Voi kurjuus: Miro Heiskasesta ja Roope Hintzistä kummastakin ikäviä uutisia