Maalien kiskominen, saatika edes pelaaminen ei ole ollut Vancouver Canucksin puolustaja Olli Juoleville jokaviikkoista herkkua rapakon takana NHL:ssä. Tällä kaudella koronan kanssa paininut ja useita päiviä sivussa ollut joukkue pelasi tiistain vastaisena yönä Ottawa Senatorsia vastaan häviten 1-2.

Reilut 15 minuuttia luutinut nuorten maailmanmestari nakkasi joukkueensa ainoan maalin osuen vasta toisen kerran koko kaudella.

– Toinen erä maksoi meille tämän matsin. Emme luistelleet emmekä liikuttaneet kiekkoa hyvin, toisen kaksikymppisen luvuin 0-1 hävinneen Canucksin pakki sanoi NHL:n nettisivuilla.

NHL:ään viisi vuotta sitten juhannuksena 2016 ykköskierroksella viidentenä varattu Juolevi on pelannut taalaliigassa vasta parikymmentä ottelua. Yöllä hän luuti joukkueensa kolmosparissa, ja nyt lähitulevaisuudessa vastuuta voisi kuvitella olevan tarjolla enemmänkin. Canucks nimittäin pelaa kauden viimeiset 14 otteluaan vain reilussa kolmessa viikossa.

Joukkue ei todennäköisesti tule yltämään pudotuspeleihin, sillä matkaa viimeisellekin jatkajan paikalle on jo kymmenen pinnaa.