Texasissa pelattavissa jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa todistettiin myös sunnuntaiyönä outoa tulosta, kun Venäjä tuhosi Tshekin alkulohkojen päätöksessä erikoisin luvuin 11-1. Venäjä oli pelissä selvästi halukkaampi voitettuaan esimerkiksi laukaukset 40-22.

– Tällaisen pelin jälkeen on vaikea sanoa mitään. Olen valmentanut Tshekkejä Venäjää vastaan monessa pelissä monessa eri ikäluokassa. Pelaajamme eivät olleet tänään Venäjän iholla. Mutta olen edelleen joukkueeni kanssa, ja turnaus jatkuu pian. Puolivälierissä olemme valmiit, Tshekki-luotsi Jakub Petr pyöritteli Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

– Emme pelanneet sillä tavalla kuin sovimme pukukopissa, Tshekki-peluri Jakub Altrichter jatkoi.

Ottelun ykkösnimi oli Venäjän kakkosketjun laidalla pelannut Matvei Mitshkov saldolla 3+1=4. Turnauksessa tehot 9+2=11 niitannut peluri voi tehdä jopa MM-historiaa, jos tahti jatkuu.

– Hän on parhaita pelaajiamme. Hänellä on kaikki saumat olla loistava pelaaja, mutta kehitystä tarvitaan, Venäjän Arseni Koromyslov oli sanonut.

Turnauksen erinäiset tilastot ovat kummastuttaneet aiemminkin, kun esimerkiksi Valko-Venäjä tuhosi äskettäin Sveitsin 7-1 ja Kanada Ruotsin peräti 12-1. Nyt ison voiton ottaneen Venäjän leirissä riittää uskoa.

– Uskon, että olemme saaneet itseluottamusta jokaisen alkulohkopelin jälkeen. Kaikki ymmärtävät sen, että pudotuspelit ovat tämän turnauksen tärkein vaihe. Valmistumme puolivälieriin täysillä, Koromyslov näki.