Lukko varmisti seurahistoriansa toisen Suomen mestaruuden tiistaina raumalaisten haettua finaalisarjan kolmannen voiton Turusta TPS:n vieraana lukemin 2-6.

Viimeksi keväällä 1963 Suomen mestaruutta juhlinut Lukko karkasi neljännen finaalin avauserässä 0-2-johtoon Toni Koivison ja Julius Mattilan maalella.

Turkulaiset tulivat toiseen erään kuitenkin uudella asenteella ja tasoitti ottelun Josh Kestnerin sekä Aleksi Anttalaisen osumilla. Turkulaisten ilo loppui kuitenkin lyhyeen Pavol Skalickyn ja Eetu Koivistoisen onnistuttua maalinteossa vain puolentoista minuutin sisällä toisistaan – välittömästi TPS:n tasoituksen jälkeen.

Kolmannessa erässä turkulaiset eivät saaneet kahdesta ylivoimamahdollisuudestaan huolimatta kavennusta aikaiseksi ja kapteeni Heikki Liedes sai herkutella 2-5-lukemat tyhjään TPS-maaliin. Myös Koivistoinen onnistui toistamiseen maalinteossa TPS:n haettua yhä kavennusta ilman maalivahtia.

Onnittelut ansaitusta mestaruudesta, Rauma ja Lukko!