Jääkiekon MM-kisat ovat aivan nurkan takana. Turnaus polkaistaan käyntiin jo perjantaina 21.5. mutta Suomen pelejä joudutaan odottamaan vielä lauantaille.

Kisoja odotellessa Leijonat.com listasi turnauksen suurimmat mitalisuosikit. Valinnoissa on painotettu joukkueiden pelaajamateriaalia, sillä kemiat ja joukkuepeli selviää vasta itse turnauksessa.

1. Venäjä

Venäjän joukkue on varsin nimetön verrattuna vuoden 2019 ryhmään, joka pursuili NHL-supertähtiä. Joukkue on kuitenkin täynnä kovia KHL-nimiä ja mukana on muutama täsmävahvistus Pohjois-Amerikasta. Tällä kertaa joukkueessa ei ole suuria egoja, jotka sotkisivat joukkuepeliä, minkä voi myös laskea jonkinlaiseksi vahvuudeksi.

Hyökkäyksen mielenkiintoisin nimi on Moskovan TsSKAn ykköspyssy Konstantin Okulov. Hän paukutti viime kaudella KHL:n runkosarjassa 18 maalia ja huimat 49 tehopistettä.

Puolustuksen ehdoton ykkösnimi on Philadelphia Flyersin tähtipakki Ivan Provorov. Hän on 24 vuoden nuoresta iästään huolimatta takonut kovia tehoja NHL:ssä jo vuosien ajan. Viime kaudella hän iski 56 ottelussa tehot 7+19=26. Vaarallisin ase on tulinen laukaus.

2. Tshekki

Tshekki sai houkuteltua turnaukseen isoimman kasan laadukkaita NHL-apuja. Vahvistuksia on kasassa huimat seitsemän, ja monessa tapauksessa kyse on oikeista nimimiehistä. Samaan aikaan joukkueessa on kuitenkin paljon pelaajia myös Tshekin omasta pääsarjasta ja Liigasta. Joukkueen sisäiset tasoerot ovat suuret.

Mielenkiintoisin nimi Tshekin joukkueessa on Jakub Vrana. Tshekkihyökkääjä kaupattiin tällä kaudella NHL:ssä, kun hänen huhuttiin joutuneen erimielisyyksiin joukkuekavereidensa kanssa Washingtonissa. Detroit Red Wingsissä Vrana kuitenkin puhkesi kukkaan. Hän ehti pelata uudessa joukkueessaan vain 11 ottelua, mutta paukutti niissä tehot 8+3=11.

Tshekin puolustuksesta puolestaan löytyy potentiaalinen turnauksen pakkien pistepörssin ykkönen: Filip Hronek. 23-vuotias kiekkotaituri on nauttinut isoa roolia Detroitissa. Viime kaudella hän nakutti seurassa 56 otteluun tehot 2+24=26.

3. Ruotsi

Ruotsin suurimmat NHL-tähdet kieltäytyivät osallistumasta turnaukseen. Silti maa sai Atlantin takaa kelpo saaliin. Eurooppalaiset pelaajat puolestaan ovat hekin huippuliigoista. Tshekkiin verrattuna kärkiosaaminen on heikompaa, mutta joukkue on materiaaliltaan tasaisempi.

Ruotsin kärkimiehiä ei kuitenkaan ole syytä vähätellä. Adrian Kempe, Victor Olofsson ja Rickard Rakell ovat kaikki kärkiketjujen miehiä omissa NHL-seuroissaan. Kaikkia yhdistää se, että he tulevat heikoista joukkueista, eikä kukaan pystynyt näyttämään tällä kaudella parastaan. Nähdäänkö MM-kisoissa sitten ketsuppipulloefekti, kun onnistumisia satelee?

Heikkoudet löytyvät pakistosta. Puolustus on kansainvälisesti todella kokematon. Joukkueen puolustuksesta löytyy peräti kolme pelaajaa, jotka ovat 22-vuotitaita tai nuorempia.

Muut maininnat

Hallitseva maailmanmestari Suomi on pelottava vastustaja kenelle tahansa. Viime kisoissa Leijonat näytti, että nimilistat eivät merkkaa mitään, kun kiekko tippuu jäähän. Joukkuepeli ja taistelu voi kantaa tälläkin kertaa mahdottoman pitkälle.

Yhdysvalloilla puolestaan on erittäin mielenkiintoinen joukkue. Hyökkäyksestä löytyy paljon ruutia aivan NHL:n huipulta, mutta pakisto on auttamattoman heikko. Joukkueessa on tähtien lisäksi paljon nuorukaisia, joiden näytöt ammattilaissarjoista ovat olemattomat.