Miesten jääkiekon MM-kilpailut ovat olleet käynnissä vasta kolme päivää, mutta heti turnauksen alussa on nähty useita jo useampia yllätystuloksia.

Tähän mennessä turnausta Latvia on voittanut Kanadan, Kazakstan on voittanut Suomen ja Tanska ja Valko-Venäjä ovat kaataneet Ruotsin.

Tällä hetkellä molemmissa lohkoissa tilanne onkin jännittävä.

Jos kuitenkin tarkastellaan enemmän A-lohkoa, niin siellä voittajasuosikkeihin lukeutuneet Tshekki ja Ruotsi ovat kummatkin hävinneet molemmat ottelunsa ja lojuvat yllättäen lohkon pohjilla Iso-Britannian kanssa.

A-lohkossa puhtaalla pelillä kärjessä ovat puolestaan Venäjä ja Slovakia, mutta juuri kirjoitushetkellä pelaamassa oleva Sveitsikin on marssimassa vahvasti kohti toista voittoaan.

Ensimmäisten kierrosten perusteella juuri Venäjä ja Sveitsi vaikuttavatkin lohkon voittajasuosikeilta. Myös Slovakia on aloittanut turnauksensa pirteästi, joten Tshekin tai Ruotsin arvokisamatka voi päättyä yllättäen jo alkulohkoon, sillä jatkopaikkoja on tarjolla ainoastaan neljälle.

Ruotsilla kovimmat haasteet vasta edessä

Mikäli Tshekin ja Ruotsin tulevia otteluita tarkastellaan vähän tarkemmin, niin etenkin Tre Kronorin kohdalla paineet alkavat olla kovat, sillä Tanska- ja Valko-Venäjä-kohtaamisista olisi täytynyt raapia pisteitä.

Kahden historiallisen tappion jälkeen seuraavaksi vastaan asettuvat Sveitsi ja Tshekki, joista etenkin Sveitsi on vaikuttanut turnauksen alussa erittäin vahvalta – jopa potentiaaliselta mestariehdokkaalta.

Juuri tällä hetkellä Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv onkin yhdessä uransa kovimmista paikoista. Hänen on saatava joukkueensa rivit parissa päivässä kuntoon, sillä seuraavia otteluita ei ole enää yksinkertaisesti varaa hävitä. Ei varsinkaan, kun kisojen suursuosikki Venäjäkin on vielä kohtaamatta.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen