Tanska voitti Valko-Venäjän jääkiekon MM-kisojen A-lohkon ottelussa maalein 5–2. Samaan aikaan B-lohkossa Latvia ja Norja pelasivat pitkän kaavan mukaan. Voittajaa haettiin rangaistuslaukauskilpailusta.

Kuudennessa parissa Norja ratkaisi ottelun. Miks Indrasisin yritys pysähtyi Henrik Haukelandin patjaan. Sen sijaan Michael Haga onnistui tekemään maalin.

Ottelu päättyi Norjan 4–3 voittoon. Latvia roikkuu lohkon viimeisellä pudotuspelipaikalla, joten voitto olisi ollut sille äärimmäisen tärkeä.

Tanska lähti Valko-Venäjä-ottelun kolmanteen erään vielä 1–2 tappioasemassa. Viiden minuutin pelin jälkeen kolmannessa erässä tasoihin tullut Tanska löi peräti neljä maalia reilun seitsemän minuutin sisällä.

Voittomaalin iski Mathias From.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ottelun puhuttavin tilanne oli avauserässä Valko-Venäjän Sergei Drodzin ruma päähän kohdistunut taklaus Tanskan Julian Jakobseniin. Drodzinille tuomittiin tilanteesta ulosajo.

Tanska nousi A-lohkon neljänneksi, viimeiselle pudotuspelipaikalle ohi Ruotsin.