Voisiko tämä yllättävä seikka olla syy pikkumaiden liitoon MM-kisoissa? Iiro Pakarinen otti kantaa

© Kuva: Getty Images

Pienempien maiden ihmeellinen iskikyky on ollut Latvian Riiassa pelattavien jääkiekon MM-kisojen piristys. Esimerkiksi Suomen lohkossa Kazakstan on liitänyt yllättäen jopa lähelle jatkopaikkaa, ja perjantai-illan Latvia-voitolla Norjakin mutkisti lohkoa.

Ihan miehekäs oli Italiakin Leijonien käsissä häviten vain 0-3. Voisiko pikkumaiden vireen takana olla paineettomuus putoamisesta, kun karsintasarjaa tai -otteluita ei pelata, eikä putoaminen muutoikaan ole mahdollista. Tämä siksi, ettei koronaviruspandemian takia alempia sarjoja pystytty pelaamaan.

– Vaikea on sanoa. Kazakstan ja muut ovat hyviä maita kiekossa. Kazakstanin KHL-joukkue (Barys Nur-Sultan) pelaa Euroopan huipulla. En osaa siis sanoa, että vaikuttaako se (sarjasysteemi), mutta se on nähtävissä, että tasoerot ovat tasoittuneet paljon, Iiro Pakarinen sanoi perjantaina Riiassa.

Mainituista maista etenkin Kazakstan on ollut rohkea, raikas ja ennakkoluuloton, ja maa on nyt tyrkyllä jopa puolivälieriin. Noista adjektiiveista oikeastaan kaikki kuvaavat myös Pakarista. Suonenjoen mies on nakuttanut MM-jäillä kaksi häkkiä.

– Tämä on ollut nousujohteista. Startattiin Italiaa vastaan torstaina hyvin, mutta sen jälkeen se oli ehkä pelailua. Eivät ne ole koskaan henkisesti helppoja pelejä, mutta voitettiin hienosti, kolmosketjussa luutinyt hyökkääjä puhui.

– Hyvään suuntaan ollaan menossa, mutta parantaa voi.

Jokerien pelaaja on painanut samassa vitjassa yhdessä HPK:ssa viime kaudella ihastuttaneiden Petri Kontiolan ja Jere Innalan kanssa.

– Kemiat ovat löytyneet meillä. Olen itse koittanut tehdä kahdelle kiekolliselle ukolle tilaa, ja tehnyt maskia. Voidaan kyllä vielä parantaa kiekollista peliä hyökkäysalueella. Esimerkiksi riistoista ei ole päästy ihan paikoille, arvioi Pakarinen, jonka sanojen mukaan MM-kisapaikoilla Suomen korttipelirinkiä on dominoinut Kontiola.

Ainoa kaksinumeroiseen pistemäärään (10) yltänyt Suomi jatkaa turnaustaivaltaan lauantai-iltana Saksaa vastaan.

MM-kiekko lauantaina:

Italia-Kazakstan klo 12.15
Tsekki-Iso-Britannia klo 12.15
Norja-USA klo 16.15
Sveitsi-Venäjä klo 16.15
Saksa-Suomi klo 20.15
Slovakia-Tanska klo 20.15


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004