Leijonat johtaa lohkoaan jääkiekon MM-kisoissa viiden pelatun ottelun jälkeen. Puolivälieräpaikka on jo taskussa. Suomi on jättänyt matkalle toistaiseksi vain kaksi pistettä.

Leijonat on turnauksessa ainoa joukkue, joka ei ole vielä hävinnyt varsinaisella peliajalla.

Suomi ei ole ehkä järjestänyt kisojen näyttävimpiä murskajaisia. Mitä sitten?

Leijonat voittaa tavalla, jolla se on tottunut Jukka Jalosen alaisuudessa voittamaan.

Ottelu Saksaa vastaan oli oppikirjaesimerkki

Lauantai-iltana Suomi kaatoi Saksan alkulohkon viidennessä ottelussa maalein 2–1. Nihkeä voitto tai jännitysnäytelmä sanoisi joku.

Olen erimieltä. Leijonat suoritti suorastaan suvereenisti. Loistavan turnauksen toistaseksi pelannut Jussi Olkinuora teki yhden kauneusvirheen, kun Korbinian Holtzer laukoi kiekon ranteella suomalaisvahdin selän taakse.

Muuten Suomi oli ylivoimainen. Ilta-Sanomien jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen laski Saksalle ottelussa kolme maalintekopaikkaa!

Leijonat oli kamppailuvalmis, kärsivällinen ja kurinalainen joukkue. Suomi pysyi kiekossa. Jopa Saksalle tuli yllätyksenä Leijonien pelin laatu.

Yhdellä ketjuista jo kulttimaine – kauhua kylvävä tutkapari heräilee

Leijonien ykkösketjuksi noussut telaketjuosasto alkaa nousta kulttimaineeseen. Kovia minuutteja Saksa-ottelun loppuhetkillä kellottanut Hannes Björninen ihastuttaa kansaa viiksineen.

Marko Anttila on jo valmiiksi koko kansan lemmikki. Saku Mäenalanen istuu kuitenkin hieman rosoiseen ketjuun erinomaisesti.

Björnisen ketjulta on turha odottaa kuitenkaan liikaa tehopisteiden muodossa. Onneksi Suomi on löytämässä kauhua kylvävän tutkaparin.

Anton Lundell on pääsemässä todella lähelle pelinsä ydintä. Komea ylivoimamaali ja jokaiseen koosteeseen kuuluva syöttö Arttu Ruotsalaisen voittomaaliin olivat omiaan lisäämään nuorukaisen itseluottamusta.

Puolustuspelivalmius kehittyy nuorella pelaajalla joka päivä paremmalle tasolle. Ja päävalmentaja Jalonen pitää vaatimustasosta huolen.

Ruotsalainenkin alkaa päästä jyvälle. Siirto Lundellin laitaan on vapauttanut hänen peliään. Ruotsalainen on pelannut tällä kaudella Liigassa, AHL:ssä, NHL:ssä ja MM-kisoissa.

Jokainen taso tuntuu käyvän.

Uhkakuvia on turha kaivaa

Suomessa on vallalla ajatus siitä, että menestyvän joukkueen täytyy matkallaan kohdata vaikeuksia. Suomi on toistaiseksi turnauksessa kompuroinut vasta Kazakstania vastaan rankkaritappion muodossa.

Sekään ei ollut Suomelta varsinainen pelillinen katastrofi. Jo ennen turnausta oli tiedossa, että Suomi tulee pelaamaan paljon tasaisia maalin pelejä.

Jos Suomi johonkin kaatuu, se on tehottomuus. Suurempia uhkakuvia on kuitenkaan turha maalailla.

Mikael Ruohomaan ketjua lukuunottamatta kaikki kentälliset alkavat loksahdella paikoilleen. Senkin loksahtamiseen on aikaa vielä kahden alkusarjapelin verran.

Leijonien peli on kunnossa. Projekti jyskyttää täydellisesti aikataulussa.