Iso-Britannian mukana loistavat MM-kisat pelannut hyökkääjä Liam Kirk on herättänyt jo ainakin yhden Euroopan huippuseuran kiinnostuksen.

Sveitsin NLA-seura SC Bernin urheilupäällikkö Raeto Raffainer kertoi Watson Klaus Zaugg -lehdelle, että Bern olisi kiinnostunut 21-vuotiaan Kirkin palveluksista.

– Kyllä olemme seuranneet häntä MM-kisoissa, Raffainer varmisti lehdelle.

Kirk on ollut MM-kisojen todellinen sensaatio. Englantilaishyökkääjä teki MM-kisojen seitsemässä ottelussa huikeat tehopisteet 7+2=9.

Kirkin hintalappu onkin suorastaan räjähtänyt MM-kisojen loistoesitysten ansiosta.

– Hän tulee olemaan paljon kalliimpi näiden MM-kisojen jälkeen. Hän olisi meidän viides ulkomaalaispelaaja. Riskit ovat aivan liian suuret, sillä on mahdollista, että nolaamme itsemme, jos toisimme britin ulkomaalaisvahvistuksena, Raffainer valaisi.

Kirk pelasi viime kaudella Iso-Britannian pääsarjassa Sheffield Steelersin joukkueessa. Hän kiekkoili myös lainalla Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Hanhals IF:n riveissä.

Kirk pelasi vuosina 2018-20 Kanadan juniorisarja OHL:ssä Peterborough Petesin joukkueessa. Arizona Coyotesiin kesällä 2018 seitsemännellä kierroksella varattu hyökkääjä teki viimeisimmällä OHL-kaudellaan 47 ottelussa tehot 21+29=50.