Leijonat selvitti tiensä lauantaina jääkiekon MM-kisojen finaaliin, kun se kukisti huippujännittävässä välierässä Saksan maalein 2-1.

Suomen ja Saksan välinen ottelu oli hyvin tarkkaa pelaamista alusta alkaen, mutta Leijonat karkasi avauserässä hieman yllättäen kahden maalin karkumatkalle, kun Iiro Pakarinen ja Hannes Björninen onnistuivat maalinteossa.

Suomi oli erässä hyvin tehokas, sillä se laukoi Saksan maalia kohti vain kolmesti.

Josa ensimmäisessä erässä Saksa oli vahvempi joukkue, niin toinen erä oli Suomen – paitsi maaleissa. Matthias Plachta tykitti nimittäin ylivoimalla todella komean laukauksen loistavasti esiintyneen Jussi Olkinuoran selän taakse – ja tämä osuma jäi toisen erän ainokaiseksi.

Kolmannessa erässä Saksa lähti puolestaan hakemaan nälkäisesti tasoitusta ja ensimmäiset minuutit olivatkin Saksan täyttä hallintaa, eikä Leijonat päässyt ollenkaan hyökkäämään.

Mitä pidemmälle erä eteni, niin sen paremmin Suomi pääsi kuitenkaan taas mukaan peliin, eikä Saksa päässyt enää loppuvaiheilla luomaan kuin yhden aivan loistavan maalintekopaikan, mutta Leijonien onneksi kiekko kimpoili tolppaa hipoen maalin ohi.

Ottelusta suurimmat kehut ansaitsee jälleen kerran Olkinuora, joka venyi kamppailun aikana useampaan loistavaan pelastukseen.

Leijonien osalta MM-turnaus jatkuu seuraavaksi sunnuntai-illan finaalissa Kanadaa vastaan. Saksa kohtaa puolestaan pronssiottelussa Yhdysvallat. Näet mitaliotteluiden aikataulut täältä.