Suomi ja Saksa pelaavat Latvian MM-kisoissa finaalipaikaista lauantai-illan välierässä, ja Leijonien leiristä ottelua edeltävää aikaa sekä odotuksia kommentoitiin aiemmin päivällä.

– Perjantaina käytiin jäillä ottamassa kuona-aineet pois, tänään käytiin hallilla. Jokainen teki jään ulkopuolella pikkujuttuja – säästimme itseämme, apuvalmentaja Mikko Manner kertoi lauantaina aiemmin.

– Sitten hotellilla lounaat, erikoistilannepalaverit ja ottelupalaverin kautta hallille tuttuun tapaan. Mennään pari tuntia ennen peliä, hallilla jokaisella on omat tutut rutiinit.

Kärpistä tuttu luotsi tietää, mitä jäällä pitää nähdä itse siis itse pelissä.

– Latausta ja ymmärrystä siitä, että taas on pystyttävä pelaamaan paremmin kuin viimeksi. Se on pelin juoni. Marginaalit ovat pienet, luottamus omaan tekemiseen ja yhteistyöhön on avainasemassa. Suomi ja Saksa ovat tuttuja toisilleen, Saksa-luotsit tekevät yksityiskohtaisesti edellisen kohtaamisen perusteella pieniä hienosäätöjä.

– Varmasti kaikista tärkein asia on se, että yksilötasolla saadaan parasta pöytään.

Toni Söderholmin, Ville Peltosen ja Ilpo Kauhsen luotsaama Saksa on näyttänyt sen, että se on kurinalainen ja hyvin valmennettu joukkue. Vaan onko Suomi nyt parhaimmillaan MM-kisoissa?

– No varmasti on yhteispeli parhaimmillaan. Yksittäisessä pelissä voi tapahtua mitä vaa, onnella ja sattumalla on pieni osuus pelin lopputuloksen kanssa. Uskon, että jokaisella pelaajalla on selkäytimessä tyyli ja tapa, miten toimia yhteistyömallissa.

Suomi sen sijaan on näyttänyt hallitseva mestarina sen, että ennakko-odotuksista huolimatta se pystyy vastaamaan vallitseviin odotuksiin nimenomaan joukkueena. Illasta on tulossa upea näytelmä!

– Nämä on spesiaaleja hetkiä joukkueelle, mutta itsellekin. Sitä unelmoi salaa, että pääsee tähän viimeiselle viikonlopulle mukaan, Manner sanoi viitaten parin päivän mitalipelirutistukseen.