Saksa luistelee Leijonia vastaan jääkiekon MM-kisojen välierässä. Toni Söderholmin johtama ryhmä on huomattavasti Leijonia kokemattomampi pudotuspelijoukkue arvokisoissa.

Saksalta löytyy kuitenkin lähihistoriasta myös suuria pudotuspelivoittoja, joista se voi ammentaa voimaa illan kamppailuun.

Saksa oli shokeerasi jääkiekkomaailmaa vuoden 2018 talviolympialaisissa Pyeongchangissa. Sen matka pudotuspeleissä hakee vertaistaan.

Ensin neljännesvälierässä kaatui rakas vihollinen Sveitsi. Puolivälieräottelussa suomalaisten rakas vihollinen Ruotsi joutui taipumaan jatkoajan jälkeen.

Jääkiekon emämaan kaataminen välierässä varmisti Saksalle jo mitalin. Vielä tässäkin vaiheessa suursuosikki Venäjän olympiaurheilijoiden odotettiin murskaavan Saksan loppuottelussa.

Saksa johti kuitenkin loppuottelua vielä minuuttia ennen päätössummeria. Venäjän olympiaurheilijat kuitenkin onnistui tasoittamaan viimeisellä minuutilla.

Jatkoajalla venäläiset saivat ylivoiman. Kirill Kaprizov päästi ylivoimamaalillaan jättisuosikin piinasta. Saksalle hopea oli kuitenkin voitettu mitali.

Käynnissä olevien kisojen puolivälierävoitto Sveitsistä ei ole ainoa saksalaisten päänahka rakkaasta vihollisestaan arvokisojen pudotuspelien lähihistoriassa.

Kotikisoissa 2010 Saksa eteni välieriin Sveitsin kustannuksella. Mitali oli lähellä, kun välierässä ja pronssiottelussa tuli äärimmäisen niukat tappiot Venäjälle ja Ruotsille.

Nyt Saksa haluaa huikealle turnaukselleen kultaisen lopun. Leijonien pitää lyödä parasta pöytään välieräottelussa, mikäli se haluaa sunnuntain loppuotteluun.