NHL:n parhaan maalivahdin Vezina Trophy on jaettu. Äänestyksessä toimittajat nimesivät kolme sarjan parasta maalivahtia. Ykkönen sai viisi pistettä, kakkonen kolme ja kolmonen yhden pisteen.

Äänestyksessä Vezina-voittajaksi nousi Vegas Golden Knightsin kokenut maalivahti Marc-Andre Fleury. Hän on voittanut urallaan kaksi Stanley Cupia ja yhden olympiakullan, mutta Vezina Trophy oli 36-vuotiaan kanadalaisen ensimmäinen.

Ainoa ääniä kerännyt suomalainen oli Nashville Predatorsin Juuse Saros. Hän sijoittui äänestyksessä koko NHL:n kuudenneksi. Hän keräsi kymmenen pistettä. Palkinnon voittaneen Fleuryn saalis oli 108 pistettä.

Suomalaisista Vezina Trophyn ovat aiemmin voittaneet Pekka Rinne, Tuukka Rask sekä Miikka Kiprusoff.

LUE MYÖS: Connor McDavid pokkasi Hart Trophyn historiallisella tavalla – peräti neljä suomalaista keräsi ääniä!