Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin kanssa Colorado Avalanchen ykkösketjun vuosikausien ajan muodostaneen ruotsalaiskapteeni Gabriel Landeskogin umpikujaan ajautuneet jatkosopimusneuvottelut ovat herättäneet muiden NHL-seurojen kiinnostuksen.

Avalanchen ruotsalaistähden kintereillä olevista seuroista varsinkin St. Louis Bluesin kerrotaan olevan enemmän kuin kiinnostunut miehen palveluksista. Blues etsii parhaillaan korvaajaa siirtopyynnön jättäneelle Vladimir Tarasenkolle.

NHL-sisäpiiritoimittaja Andy Stricklandin mukaan Landeskogia odottaisi vapailla markkinoilla todella jättimäinen sopimustarjous.

– Saamieni tietojen mukaan Landeskog voisi pyytää vapailla markkinoilla sopimusta, jonka vuosipalkka pyörisi 9-10 miljoonan dollarin tietämillä. Hän olisi valmis antamaan Avalanchelle kotiseutualennusta, mutta Avalanchen olisi nostettava tarjoustaan edellisestä 5-6 miljoonan dollarin lukemasta, Strickland kirjoittaa.

Landeskog kommentoi aiemmin viikolla harvinaisen suorasanaisesti pettymystään siihen, ettei Avalanche aloittanut jatkosopimusneuvotteluja kapteeninsa kanssa jo 8-10 kuukautta ennen sopimuksen umpeutumista.