Colorado Avalanchen pitkäaikaisen kippari Gabriel Landeskogin tilanne oli pitkään auki ja kysymysmerkkien alla. Oli jopa lähellä, että ruotsalainen vapautuisi vapaille markkinoille ja vaihtaisi maisemaa.

Toisin kuitenkin kävi. Kaksinkertainen maailmanmestari rustasi nimittäin peräti kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen – joten ainakin tämän lapun perusteella pelaaja viettänee koko loppu-uransa Avsissa. 28-vuotias Landeskog sai C-kirjaimen rintapieliinsä jo kaudella 2012-13.

Nyt pelaajan jatkaminen Coloradossa takaa sen, että yksi NHL:n parhaimmista ketjuista kasassa myös jatkossa.

– Landeskog on täydellinen johtaja, loistava joukkuetoveri ja hän muodostaa (Nathan) MacKinnonin ja (Mikko) Rantasen kanssa yhden NHL:n parhaista ketjuista. On hienoa, että Landy kantaa Avalanchen pelipaitaa vielä usean vuoden ajan, Avalanchen GM Joe Sakic oli heittänyt kovan arvion esimerkiksi NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Toki Landeskogin jatko on tärkeä asia koko joukkueen näkökulmasta.

– Olemme iloisia siitä, että kapteenimme solmi pitkän jatkosopimuksen. Gabe on tämän joukkueen sydän ja sielu, sekä tärkeä osa organisaatiotamme niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.