Juuse Saros on tällä hetkellä nimekkäin suomalainen NHL-pelaaja, jolla ei ole sopimusta ensi kaudesta. Ura kaikella todennäköisyydellä jatkuu Nashville Predatorsissa, mutta sopimusneuvottelut takkuavat.

The Athleticin toimittaja Adam Vingan paljasti artikkelissaan, mikä neuvotteluissa kiikastaa. Hänen mukaansa Saros haluaa pidemmän sopimuksen. Nashville taas haluaisi tehdä lyhyemmän sopimuksen, jonka palkkakin olisi maltillisempi. Summa olisi jossain 3 ja 4 miljoonan dollarin välillä.

Neuvotteluissa Saros on kuitenkin etulyöntiasemassa. Nashvillen pitkäaikainen tähtivahti Pekka Rinne päätti uransa tähän kauteen. Samaan aikaan Saroksesta on kasvanut seuran ehdoton ykkösvahti. Seuralla ei ole varaa menettää suomalaistorjujaa ja sopimus on pakko saada tehtyä. Näin ollen Nashville voi hyvinkin joutua taipumaan Saroksen toiveisiin.

Viime kaudella Saros torjui runkosarjassa 36 ottelua torjuntaprosentilla 92,7. Monet asiantuntijat pitivät Sarosta suurimpana yksittäisenä syynä, miksi Nashville pääsi pudotuspeleihin. Suomalaisvahti sai myös hyvän määrän ääniä NHL:n parhaan maalivahdin Vezina Trophy -äänestyksessä.