Kanada on nimennyt valmennustiiminsä tuleviin Pekingin olympialaisiin, jotka järjestetään helmikuussa 2022. Ryhmästä löytyy runsaasti osaamista ja kokemusta NHL:stä.

Joukkueen päävalmentajan vastuuta kantaa Jon Cooper, joka johdatti Tampa Bay Lightningin kahteen edelliseen Stanley Cupin voittoon. 53-vuotias Cooper on toiminut Tampan pääkäskyttäjänä viimeisen yhdeksän kauden ajan. Maajoukkueessa hän on esiintynyt aiemminkin, nimittäin hän oli Kanadan päävalmentajana vuoden 2017 MM-kisoissa, joissa joukkue sijoittui hopealle. Lisäksi mies oli mukana World Cupissa 2016 Pohjois-Amerikan nuorten joukkueen apuvalmentajana.

Cooperin apuvalmentajina toimivat myöskin NHL:ssä päävalmentajina toimivat henkilöt. He ovat Boston Bruinsin Bruce Cassidy, Vegas Golden Knightsin Peter DeBoer sekä New York Islandersin Barry Trotz.

53-vuotias DeBoer ja 59-vuotias Trotz ovat olleet Kanadan maajoukkueen mukana aiemminkin. Molemmilta löytyy kokemusta apuvalmentajana MM-kisoista neljän turnauksen verran. Kummaltakin löytyy palkintokaapista yksi maailmanmestaruus. 56-vuotias Cassidy ei puolestaan ole ennen valmentanut maajoukkueessa.

Hockey Canada

@HockeyCanada
Beijing2022 coaching staff ✅

Jon Cooper will lead Canada’s Men’s Olympic Team as head coach, working alongside assistants Bruce Cassidy, Peter DeBoer and Barry Trotz.

@BCHockey_Source | @HEOhockey | @OHFHockey | @hockeymanitoba