Suomalaisessa junioritoiminnassa on havaittavissa mielenkiintoinen ilmiö. Alkavalla kaudella U20-SM-sarjassa pelaa peräti seitsemän slovenialaispelaajaa. Viime kaudella vastaava määrä oli vain kaksi.

Suurin vaikuttaja tässä on KooKoon pelaajakehityksestä vastaava Lovro Bajc. Kolme seitsemästä slovenialaisesta pelaa nimenomaan KooKoon U20-joukkueessa. Bajc on myös Slovenian U20-maajoukkueen päävalmentaja.

Bajcin työnkuvaan kuuluu erityisesti KooKoon kilpaikiekon kehittäminen. Viime kaudella jo KooKoossa pelanneet Matic Török sekä Tom Sojer jatkavat Kouvolassa myös tällä kaudella.

Bajc on työskennellyt Suomessa vuodesta 2014 lähtien. Myös pelaajaurallaan Suomessa pelannut slovenialainen aloitti valmennusuransa Peliitoissa.

Törökin sekä Sojerin lisäksi hyökkääjä Luka Vodlan liittyy KooKoon juniorijoukkueeseen. Slovenialaispelaajia löytyy myös ensi kaudella Kiekko-Espoosta sekä Sportista. NHL:ssä slovenialaispelaaja on nähty historiassa kolme. Tunnetuin on luonnollisesti 1129 ottelua pelannut Anze Kopitar. Kaksi muuta ovat olleet Jan Mursak sekä Greg Kuznik.