Mediajätti The Athletic on julkistanut oman arvionsa Suomen jääkiekkomaajoukkueen mahdollisista ketjuista helmikuussa 2022 alkaviin Pekingin olympialaisiin.

Leijonien nuorekasta joukkuetta kuvaillaan yhdeksi potentiaaliseksi mitaliehdokkaaksi, jonka vahvuutena on maalivahti ja laaja hyökkäysmateriaali.

The Athletic pitää Leijonien hyökkäystä tulivoimaisena, mutta samalla luotettavana omaan päätyyn pelattaessa.

Suomen suurimpien NHL-tähtien Aleksander Barkovin ja Mikko Rantasen johtamaan ykkösketjuun kaavaillaan paikkaa myös Nashville Predatorsin kanssa jatkosopimuksen vastikään solmineelle Mikael Granlundille.

Leijonien toisesta ketjusta löytyy odotetusti Carolina Hurricanesin suomalainen tutkapari Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Tähän kolmanneksi lenkiksi on nostettu NHL:ssä märästä ruudista viime kausina kärsinyt Patrik Laine.

– Suomella voi olla koko turnauksen mielenkiintoisin hyökkäys. Barkov ja Rantanen ovat joukkueen tähtiä, kun taas Granlund on luotettava pelaaja (ykkösketjun) vasemmalla laidalla. Kärkiketju oli helppo kasata yhteen, The Athetic -The Athletic analysoi.

– Sen jälkeen iso kysymys kohdistuu Patrik Laineeseen, joka olisi helppo jättää ulos joukkueesta kahden viime kauden esitysten perusteella. Laineen tasoista maalintekijää on kuitenkin vaikeaa sivuuttaa lopullisesta joukkueesta. Jos hän löytää vireensä maajoukkueessa, niin voi pojat! Hänelle TOP-6-roolin antaminen heti alkuunsa vaikuttaisi järkevimmältä idealta, sivusto jatkoi.

The Athleticin kokoonpanosta puuttui hieman jopa yllättäen New York Rangersin nuoren hyökkääjän Kaapo Kakon nimi. Kakon sijaan kokoonpanoon oli nostettu Jesse Puljujärvi ja Eeli Tolvanen.

– Huomaatte varmasti, että Kakon nimi puuttui kokoonpanosta. Tällä kertaa Puljujärvi oli vain sopivampi vaihtoehto. Puljujärvi on loistava luistelija, jonka fysiikka on kunnossa. Vaikka Puljujärvi saikin hyötyä (tilastoihinsa) Connor McDavidin vierellä pelaamista, on hän silti kehittynyt hyväksi kahden suunnan pelaajaksi. Tolvasen valinta taas perustellaan sillä, että hänet täytyy saada ylivoimalle. Nämä valinnat jättävät Kakon ulkopuolelle, sivusto valaisi.

The Athleticin mukaan Leijonien maalilla nähdään Nashville Predatorsin Juuse Saros. Sivusto uskoo, että Sarosin tontti Suomen ykköstorjujana on käytännössä varmaa, ellei pahasta loukkaantumisesta kärsivä veteraanivahti Tuukka Rask tee ihmepaluuta NHL-kaukaloihin.

The Athletic -sivuston arvioima Leijonien kokoonpano:

Hyökkäys:

Mikael Granlund – Alexander Barkov – Mikko Rantanen

Patrik Laine – Sebastian Aho – Teuvo Teräväinen

Joonas Donskoi – Roope Hintz – Kasperi Kapanen

Joel Armia – Erik Haula – Jesse Puljujärvi

Ylimääräiset hyökkääjät: Eeli Tolvanen, Jesperi Kotkaniemi

Puolustajat:

Miro Heiskanen – Rasmus Ristolainen

Esa Lindell – Henri Jokiharju

Juuso Välimäki – Sami Vatanen

Mikko Lehtonen – Jani Hakanpää

Maalivahdit:

Juuso Saros

Antti Raanta

Kevin Lankinen