Jyväskylän JYPin vasta 17-vuotias superlupaus Joakim Kemell on aloittanut Liiga-kauden upeasti.

Laitahyökkääjä on iskenyt maalin molemmissa kauden Liiga-pelissään ja saalistanut päälle yhden syöttöpisteen. Viime huhtikuussa Liiga-debyytissään vain 16-vuotiaana maalinteossa onnistunut Kemell on nyt iskenyt maalin jokaisessa kolmessa pelaamassaan Liiga-pelissä.

Liigan kotisivut uutisoi tiistaina, että Kemellistä tuli tempullaan Liiga-historian nuorin kolmessa ensimmäisessä ottelussaan maalinteossa onnistunut pelaaja. 41 vuotta sitten samassa onnistui tuolloin 18 vuoden ja kuuden kuukauden ikäinen Petri Skriko. Kolme kautta myöhemmin Esa Tikkanen toisti tempun 18 vuoden iässä.

Superlupaava Kemell kiekkoili pääosan viime kaudesta kasvattajaseuransa JYPin alle 20-vuotiaiden SM-liigajoukkueessa iskien tuolloin 38 ottelussa tehot 22+14=36.

Kemell on varauskelpoinen NHL:ään ensi kesänä. Nuorukaisen uskotaan tulevan varatuksi NHL Draftin ensimmäisellä kierroksella.