Kari Jalonen palaa Nuorten Leijonien päävalmentajaksi!

© Kuva: Juha Tamminen

Leijonien päävalmentajana kaudet 2014-16 toiminut Kari Jalonen on valittu Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi.

Jalosesta tulee pestinsä myötä osa tiimiä, jonka vastuulle kuuluu koko suomalaisen huippukiekon kehittäminen. Kokenut päävalmentaja aloittaa pestissään 1. toukokuuta. Siihen asti pestiä hoitaa ensi kaudeksi Jokereiden KHL-seuran päävalmentajaksi huhujen mukaan siirtyvä Antti Pennanen.

– Odotan innolla, että pääsen tekemään töitä kansainvälisen huippukiekkoilun ytimessä ja samalla viemään suomalaista jääkiekkoa eteenpäin. Alle 20-vuotiaiden päävalmentajana tehtävänäni on kehittää ja auttaa Suomen kärkijunioreita, ja samalla tehdä töitä koko Suomi-kiekon eteen yhdessä Jukka Jalosen ja tiimin kanssa. Kirsikkana kakun päälle tulevat nuorten MM-kisat, joissa Suomi taistelee MM-kullasta, Jalonen iloitsee liiton tiedotteessa.

Jalosen sopimus kattaa Nuorten MM-kisat vuosina 2023 ja 2024. 61-vuotias Jalonen valmensi alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta viimeksi kaudella 2000-01, jolloin mies johdatti joukkueen MM-hopealle.