TPS:n superlupaus pelannut reilusti vähemmän pelejä kuin muut – tehnyt silti kovaa jälkeä

© Kuva: Taneli Niinimäki

TPS:n 20-vuotias superlupaus Juuso Pärssinen oli jo viime kaudella yksi joukkueensa parhaimmista ja tehokkaimmista pelaajista. Tällä kaudella meno on jatkunut siitä mihin se viime keväänä jäi – vähintään.

Nuorukainen käväisi tämän syksyn aikana Nashville Predatorsin harjoitusleirillä, minkä vuoksi hän on missannut joukkueensa 22 ottelusta kahdeksan. Kauden 14 otteluun Pärssinen on tehtaillut kuitenkin komeasti tehot 5+10=15.

Huomionarvoista onkin, että Pärssinen on silti turkulaisseuran paras pistemies, vaikka hän on pelannut 7-8 ottelua vähemmän kuin hänen lähimmät uhkaajansa. Myös tehotilasto on komeasti yhdeksän pykälää plussalla, joka sekin on joukkueen paras lukema tällä hetkellä.

Harjoitusleirin vuoksi Pärssinen on tällä hetkellä koko Liigan pistepörssissä ”vasta” sijalla 26, mutta terveenä pysyessään ja tämän tahdin jatkuessa hän tulee varmasti nousemaan tuolta kohti kärkisijoja.

Pärssinen on saanut paljon vastuuta tällä kaudella. Hän on pelannut valtaosan tämän kauden otteluistaan ykköskentän sentterinä. Lisäksi hän toimii viime kauden tapaan joukkueen varakapteenina, mikä kertoo myöskin hänen arvostaan joukkueelle.

Viime kaudella nuorukainen tehtaili 55 otteluun upeat tehopisteet 8+34=42. Sitä edeltävällä kaudella hän pelasi Liigassa jo 31 ottelun verran (5+7=12) ja kaudella 2018-19 hän debytoi Liigassa seitsemän ottelun verran (1+0).


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!