Venäläinen Vseprosport kirjoitti taannoin KHL:n ”suomalaisjoukkue” Salavat Julajev Ufan päävalmentaja Tomi Lämsä olleen potku-uhan alla. Hän olisi saanut lähteen mukaan monoa, mikäli joukkue häviäisi Admiral Vladivostokille tiistaina. Tappio olisi ollut Ufalle jo viides peräkkäinen.

Leijonissakin torjuneen Juha Metsolan nollapeli sekä Danil Bashkirovin ja Nikolai Kuleminin maalit kuitenkin siivittivät Salavatin 2-0-voittoon eräänlaisessa ”kuolemanpelissä”, joten mediatietoihin vedoten Lämsä saattoi saada lisäaikaa valmennusuralleen tai jopa lopullisen pelastuksen.

ХК Салават Юлаев

@hcsalavat
«Сухая» победа над «моряками» 🔥

Metsola oli Suomen aikaa puoliltapäivin alkaneen koitoksen yksi avainhahmoista ottaen miehekkäät 28 koppia. Rehellisyyden nimissä Lämsän potku-uhkaa on vaikea ymmärtää, sillä isossa kuvassa joukkue on ollut loistavassa liidossa.

Joukkue keikkuu itäisessä konferenssissa turvallisesti neljäntenä viisi pinnaa vitossijaa edellä. Oman divisioonan sijoitus on ykkönen, ja piste-ero kakkoseen on sama. Joukkueen kauden pisin tappioputki on tuo juuri poikki mennyt neljä matsia.